Ett hett diskussionsämne bland PC-spelare just nu är hur många speltillverkares val att skydda sina alster mot piratkopiering istället tycks få motsatt effekt. En flitigt använd variant av DRM-skydd tvingar betalande konsumenter att aktivera sina spel online - en omständlig lösning tycker många - medan piraterna ofta kan spela obehindrat och utan några tekniska problem.

Senast ut med att skydda sitt verk medelst DRM är Sega, som uppenbarligen är rädda för att förlora pengar på #Obsidian Entertainments ständigt försenade spionrollspel #Alpha Protocol. Spelet kommer enligt Eurogamer att nyttja ett DRM från företaget Uniloc. Vi gillar det vi sett av spelet men det här beskedet måste likväl sorteras in under kategorin "väldigt trist".

Spelet släpps 28 maj till formaten PC, PS3 och Xbox 360.

DRM på detta, hahahaha, jag förstår om man vill skydda bra ideer och spel, detta tillhör inte den kategorin. ALPHA LUMBAGO = Ryggskott, hahaha 28/05 Om ni ska köpa spelet så är det la skit samma om det är DRM skyddat? om ni ska ladda hem pirat versionen så vänta nån vecka/veckor så är de knäckt. 25/05 Jag har. Har fuckat upp min dator ett par gånger. För att inte nämna SH5, AC2 16/04 Deras kod, deras val. Men jag köper det inte. :evil: 16/04 Har aldrig heller haft några problem med drm de senaste 5 åren, köpte ac2 och tycker det har funkat smärtfritt, sen var det jädrigt nice att man fick ett helt spel för att servrarna var nere 1 dag.. Sure jag kan tycka synd om dem som kanske sett fram... 15/04 Den enda gången jag drabbats var precis som med Kazutoyo då SecuROM inte ville starta mitt spel (S.T.A.L.K.E.R.) då jag fick meddelande att skivan inte var i, vilket den var. Sen är det väll mindre strul med att Steam har varit segt emellanåt. Det är... 15/04 Heh, för min del så är det en extremt stor förlust. Detta är spelet jag sett fram emot att spela mest i över två år nu. 15/04 Ska du citera något så citera en undersökning med siffror, inte en artikel som citerar en annan artikel där en säljsnubbe på Valve citeras som vill sälja in Steam som DRM... :) 15/04 Spelet ser ut som skit anyways. Ingen stor förlust där. 15/04 Flera spel som släpptes runt 1999-2000 hade kopieringsskydd som bara funkade i Windows 9x och inte i Windows XP även om spelen själva funkar fint i XP. Så dom som köpt spelen kan inte spela dom på nyare datorer, men dom som piratkopierade spelen kan spe... 15/04
Skicka en rättelse