ArenaNet firar originalets femårsjubileum och förbereder spelare på att fasas över till uppföljaren.

För att fira det faktum att gratis-MMO:et #Guild Wars servrar överlevt i fem år meddelar #NCSoft och #ArenaNet idag att de har någonting alldeles särskilt på gång åt sina trogna fans. Med start någon gång under kommande månader drar utvecklarna nämligen ingång en storskalig kampanj döpt Guild Wars Beyond. Jämte viral marketing (se där, ett buzzword av rang!) och mer information om den kommande uppföljaren #Guild Wars 2 kommer även en rad event att köra igång ingame.

War in Krytra, som det första dylika kallas, berättar historien om fejden mellan de förtryckande White Mantle och de missnöjda Shining Blade-rebellerna. Spelare ska enligt utsago få möjlighet att delta i stridigheterna och på så vis vara med och påverka utgången för Krytra. Händelserna här är enligt ArenaNet centrala för hur storyn i Guild Wars 2 kommer att se ut och är därför att betrakta som ett sorts förberedande steg inför spelbytet.

Det bästa sättet att få känna sig delaktig är, åtminstone enligt spelets utgivare, att strida iklädd de olika fraktionernas respektive färger. Föga förvånande slumpas kostymerna dock inte ut till höger och vänster, utan finns endast tillgängliga genom NCSofts webshop. För dessa munderingar vill utvecklarna ha cirka 60 kronor styck men fram till måndag erbjuds båda uppsättningar för en hundralapp jämnt. Ta en titt på skärmdumparna i vårt bildarkiv för att avgöra om det är värt pengarna.

Tack till PC Gamer för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse