I en Kotaku-artikel uttalar sig en källa nära #Infinity Ward och avslöjar det som nog alla redan vet - att stämningen i studion (efter mängder av avhopp, läs mer här) knappast är särskilt god. Sedan tidigare #Infinity Ward-cheferna Jason West och Vince Zampella gått vidare och grundat #Respawn Enterainment har ett flertal andra av de viktigaste personerna bakom storspelet #Call of Duty: Modern Warfare 2 gått vidare, och enligt källan är nu utgivaren #Activison "skitskraj" över den närmsta framtiden.

De är skitskraja. De såg inte detta kommandes. De kan inte tro sina egna ögon. Först gav de oss nån bullshit om att snabba på de betalningar av alla de pengar de är skyldiga oss i stegvisa ökningar. Det var då Todd [designer Todd Alderman] och Frank [engineer Frank Gigliotti] stack. Men med utannonserandet av Respawn och allt folk som lämnar så står de med mössan i handen.

Källan anklagar också Activision, liksom West och Zampella också gjort, för att undanhålla utbetalningar till Modern Warfare 2-teamet, och passar också på att hylla de gamla cheferna.

De sparkade de två mest fantastiska ledarna vi någonsin sett, och blåste oss sedan på en massa pengar vi blivit lovade... det finns inget de kan göra för att återfå vår tillit eller respekt. Och jag är ganska säker på att de förstått det nu.

För att fylla platserna efter de som lämnar så plockar Activision in folk ifrån utgivarens andra studios för att täppa till hålen - något som källan knappast tror är en hållbar lösning.

Infinity Ward som vi känner det är dött... och det kommer fortsätta rämna. Det är ett antal till veteraner som definitivt kommer att lämna.

Efter den ursprungliga artikeln publicerades har ytterligare en anonym källa hört av sig till Kotaku, och denne person hävdar att det inte riktigt är så illa ställt som tidigare person framställt det som.

Först och främst; ja, det är en pissig situation, men det finns två typer av folk kvar: de som stannar kvar och väntar på pengarna, och de som vill få något att funka. Vi är inte döda. Vi har definitivt tappat många ursprungliga medlemmar ur teamet, men inte alla talanger. De som lämnade är de bästa i industrin, men även de andra [som är kvar] på Infinity Ward förtjänar samma omdöme. Vi är här i det långa loppet för att hålla Modern Warfare-namnet levande, men som er artikel klart visar så finns det vissa människor som fortfarande är förbannade för det. Vi hade just den här diskussionen på vårt måndags-möte, "vi har fortfarande talangen som kommer ta oss dit vi behöver, och nu är det hög tid att hitta våra nya ledare" [var vad som sades då].

Vad tror du om Infinity Wards framtid, och tror du Modern Warfare 3 lär bli lika stort som tvåan blev?

Jag säger en gång till, Activision ville att Infinity Ward skulle göra ett till WW2 spel. Det krävdes övertalande för att Infinity Ward skulle få grönt ljus att göra Modern Warfare. Activision hadde makten att säga nej men tvingades ge sig, kanske tack... 21/04 Du säger emot dig själv lite nu. Om det är Activisiom som "begränsar" utvecklarna & bestämmer så skulle Modern Warfare aldrig ha kommit. Activision må varit kritiska mot spelet men det var fortfarande IW som bestämde om dom skulle göra spelet eller inte... 21/04 Jag kan hålla med om att mw2 är inte världens bästa pc spel men jag tycker inte ni ska klaga, om ni nu måste ha ett perfekt spel gör ett spel själva så får ni se hur lätt det är! jag tycker mw2 är ett ok spel men iwnet kunde ju dom skippat då hade allt... 19/04 Why am I not surprised... 19/04 http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=224900 Inte vilja blanda sig in i och bevara utvecklarnas "magi"? Och vad i hela fridens namn har Activisions uppköpande av Infinity Ward med utvecklarnas välbefinnande att göra? Vi lärde oss läxan för... 19/04 Det var som tusan. :O Du har alltså bevis på att Activision hotade IW. Vad jag vet så krävde dom bara att IW skulle fullfölja sin del av avtalet. Vilket är helt normalt. Skriver man under ett avtal så lever man & dör enligt avtalet. Det gick förbi Activ... 19/04 Studerande i spelutveckling, jag ser Activisions aktioner som kränkande mot utvecklare. Jag har inte lust att arbeta under en utgivare som hotar mig för att jag vill göra spel. Och jag menade att Activision skulle ha vetat om massakern långt, långt inna... 19/04 Åh nej.... :P 19/04 Herbert du är vad man brukar kalla en "minion". 19/04 Äsch, det är väl lite av en outtalad sanning här på sajten att FZ-läsarna till stor del består av pc-spelare? Klart de inte fixar FPS med handkontroll då... det skyller vi på! ;) 19/04
Skicka en rättelse