Då och då håller #Microsoft i evenemang för att låta alla möjliga människor (läs utvalda) prova på deras kommande teknikgodis. Under senaste "The Microsoft Experience" fick James Gunn, mannen bakom Dawn of the Dead och de "otecknade" Scooby-Doo-filmerna prova på Natal och i sin blogg berättar han om sina intryck.

Han testade "spelet där man slår på röda bollar" och ett kooperativt äventyr (titulerat River Rush) där man tillsammans med en kamrat ska styra en flotte nedför en ström. James säger att det var hur skoj som helst, och att det garanterat kommer bränna kalorier om man spelar någon timme per kväll. Han går så långt som att mena på att det inte skulle förvåna honom om systemet inom några få år skulle innebära en minskning av barnfetma. Mike Bayman på Microsoft berättar att det även kommer fotbolls- och boxningsspel (de fyra första spelen i en första minispelskollektion à la #Wii Sports?)

Under River Rush-sessionen kom han på att hans kamrat Daves avatar - en kvinna - var ett bra mål för antastningar. Vilket ledde till att han tryckte sitt manliga avatarskrev mot sin kamrats icke-manliga bakdel, vilket Microsoft-gänget skrockade åt och konstaterade att han var först med att prova. Som James i sin tur var "extremt stolt över".

Mer konkret Natal-information är utlovat under E3 - som vi självfallet kommer täcka, med hjälp av kaffe i överflöd.

Skicka en rättelse