I en LA Times-intervju säger #Activision-chefen Thomas Tippl att senaste tidens #Infinity Ward-avhopp "skapar nya möjligheter" för andra utvecklare att hoppa på arbetet med "största serien i spelindustrin".

Om du föreställer dig själv i utvecklarnas skor, möjligheten att få jobba på den största serien i industrin och få ut din kreativa produkt till en publik i Call of Duty-magnitud så är det en möjlighet många skulle sukta efter. Vi behandlar våra utvecklare extremt bra. Vi har en självständig studio-modell som ger dem massvis av kreativ frihet medan vi tar hand om bakgrundsgrejer på kontoret så de kan fokusera på att göra spel. Om deras spel är framgångsrika så kompenseras de bättre här än någon annanstans. Därför har vi attraherat, och vi kommer fortsätta attrahera, höjdarna inom denna industri.

Trots att större delen av Infinity Wards tidigare ledning slutat så jobbar fortfarande "nästan 100 människor" kvar på företaget. I höst kommer nästa Call of Duty-titel, och det spelet utvecklas av #Treyarch. Vad Infinity Ward kommer jobba på härnäst däremot? Det är det ingen som vill svara på i dagsläget.

Skicka en rättelse