I spelbranschens ungdom kunde ett spels kvalité nästan mätas i hur tjock och detaljerad dess manual var. Med åren har dessa krympt betydligt till att idag i princip bara innehålla ett schema över kontrollerna och #Ubisoft väljer nu att sluta med tryckta instruktioner helt.

Enligt pressmeddelandet är det främst miljötänk bakom beslutet, deras egen statistik säger att ett ton manualer i papper kräver 13 träd och energi nog att driva ett medelstort hus under ett år. Istället kommer instruktionerna att finnas i digital form direkt i spelet. Datorspel har haft detta sedan mars i år och nu följer konsolerna efter, där en #naturnära kille på glid blir först ut i höst.

Där har vi nästa ondskefulla steg från Ubi, för att läsa manualen krävs konstant uppkoppling till serven XD Tyvärr lär det ske :down: 21/04 Håller med de flesta andra att med tanke på kvalitén på manualerna i dagsläget kan man lika gärna skippa dem :D 20/04 Månne inte manualerna också blir DRM-skyddade och kräver uppkoppling. 20/04 Ur miljösynpunkt tycker jag det är helt löjligt då jag hatar allt miljö-hysteri. Sure om detta innebär att våra spel blir billigare men det tror jag knappast. Att manualer funnits digitalt och möjlighet att ladda ner dom har funnits länge. Det enda det... 20/04 Jag äger inte spelet, men lyckades hitta en PDF på manualen till det första fallout spelet, 150 sidor varav hälften är irrelevant till hur man spelar men ändå intressant läsning. 20/04 Caesar 3 ja. :heart: Har dock inte kvar min manual till det, men tjock var den! 20/04 Varför inte lägga ut manualen på spelets hemsida eller lägga den som en PDF-fil på skivan (PC utgåvan då). För konsoll hade det varit gutt med en http länk till manualen, förutsatt att man nu skulle behöva titta i den. 20/04 manualer borde vara en sån sak som man får om man köper en "Special edition" av något spel! 20/04 Helt rätt, sen de beslutade sig för att slakta manualerna! Minns på SNES-tiden, manualen förklarade grundläggande story, skills, vapen, de första banorna, kontroller och långt mycket mer. PErfekt för de som var för unga för att kunan engelska flytande... 20/04 Håller med. Manualer behövs speciellt för rollspel. 20/04
Skicka en rättelse