Enligt en nypublicerad studie hos TDG så är 78 procent av alla Playstation 3-ägare uppkopplade mot Playstation Network - att jämföra med 73 procent för Xbox 360 och Xbox Live. Enligt en #Microsoft-talesman kan man dock inte jämföra dessa onlinetjänster eftersom deras alternativ kostar pengar, medan PSN är gratis.

Vad som är viktigt att komma ihåg är nivån av aktivitet på en online-service, speciellt då man jämför en gratis-service [PSN] med en prenumerationsbaserad service som Xbox Live. När det gäller totala underhållningserfarenheter och värde så fortsätter Xbox 360 att ligga i täten. Xbox 360 är den solklara ledaren i online-spelande, då 48 procent av alla online-spelare använder Xbox 360 och Xbox Live för att koppla upp sig med vänner, familj och motståndare. Denna studien visar också att våra medlemmar drar full nytta av den uppslukande underhållningsupplevelsen över Xbox Live, och loggar flest timmar av online-spelande per vecka (7,3 timmar i veckan) - det är mer än pc-spelarna (6,6 timmar i veckan) och mer än våra konkurrenter.

Siffrorna som uppges ovan är hämtade ifrån en NPD-undersökning utförd under 2010. Vilken onlinespels-tjänst föredrar du?

Gratis är inte alltid gott. 21/04 60% av befolkningen i Storbritannien är uppkopplade. Sedan så väljer jag att köra några rundor Blur istället för att köra igång dumburken och försöka komma in i ett flow på CS/BFBC2 på morgonen. Sedan får vi ju inte heller glömma att gratis live-konton... 21/04 har haft Live gold i 2 eller 3 år. jag kan nog tycka att priset om man köper ett guld konto via xbox live är ett överpris men det går att få till nästan halva priset om man bara letar lite. Sen tycker jag det är lite snålt att ta betalt också för majori... 21/04 Håller nästan med, de borde iaf ge ett hyfsat gratis online (som PSN), medan de som köper guld får fler servrar etc, mer (tråkiga) funktioner som facebook, film och annat kul. Men å andra sidan tror jag inte någon skulle betala för bara extrafunktionern... 21/04 Beror helt på vad man använder det till och vad man begär av det? Jag spelar bara online spel, och då är såklart PSN bäst för det är gratis! Att behöva betala bara för att få utnyttja online delen i spelen som man REDAN betalat premium för är fel. Det... 21/04 PSN suger faktiskt rätt rejält, men det är gratis.. och därför bättre. ;D 20/04 Xbox Live 4-Life! :) Fan vad skönt med denna nyhet! 20/04 hehe alla vaknar nog för eller senare precis som du ;) 20/04 Börjar PSN ta betalt för att kunna spela online ger jag upp konsoll marknaden.. att M$ tar betalt för att lira online är sjukt!! Sedan om folk vill betala för att ha facebook och andra skräp funktioner i konsollen som ändå är gratis på PC är fine by me... 20/04 skulle aldrig få för mig att betala för att kunna spela online, man har fan redan betalt så mycket för konsolen och förmodligen för tillbehör. Tycker bara det är märkligt att det inte är så många som vägrar betala... 20/04
Skicka en rättelse