Via Facebook-gruppen "Gamers Against Bobby Kotick & Activision" (via VG247) skriver #Activision-bloggaren Dan Amrich, som jobbar på företaget, att han förutspår att fler missnöjda #Infinity Ward-anställda lär gå till nystartade #Respawn Entertainment, som startats upp av de tidigare IW-cheferna Jason West och Vincent Zampella.

Fler människor [än de 13 som redan lämnat] lär antagligen gå snart också och leta efter nya möjligheter. Kanske kommer de gå med Respawn, kanske inte. Jag är förvirrad eftersom genom att lämna så ger de upp rätten till sin bonus, och ju fler anställda som lämnar ju större blir bonusen för de som stannar kvar.

När det gäller hela kontroversen kring Activision vs. West, Zampella (läs mer här, här och här om du missat) verkar inte Amrich veta mer än gemene man.

Det första jag frågade mig själv var "Vad hände egentligen?". Varför skulle Activision sparka killarna så offentligt efter så stora framgångar? Vad föranledde dessa drastiska åtgärder? Och tills Activision går till domstol med det eller lämnar in sitt egna juridiska pappersarbete i en mot-stämning eller något liknande, så kommer vi inte få reda på det. Vi vet en sida men, liksom er, så vill jag verkligen veta den andra [sidans version] också.

Enligt VG247 har Zampella och West stämt Activision på 36 miljoner amerikanska dollar och rättigheterna till Modern Warfare-varumärket. Eftersom Acti lämnat in en mot-stämning på detta kan vi alltså räkna med att få höra deras version av allt som hänt snart.

Skicka en rättelse