Eurogamer skriver att #Nintendos högsta chefer under en presskonferens nyligen berättat att de blir mer och mer intresserade av ett skifte till spel med HD-upplösning. Följande sade legendariske ärkeninjan Shigeru Miyamoto, till exempel.

Vi kan antagligen inte simma mot strömmen. Konsumenternas smak kommer bli mer och mer förfinad. Redan idag säger många konsumenter som har sett HD en gång att de inte kan gå tillbaka till SD... När majoriteten av människor runtom oss säger att det är okej, så är vi nöjda med situationen.

Ett skifte till HD-spel kommer dock skapa betydligt högre utvecklingskostnader, säger Miyamoto. Han frågar sig också om spel som #Wii Fit verkligen skulle tjäna på högre upplösning, och menar på att utvecklarna bör välja HD- eller SD-grafik utefter vilken mjukvara de vill skapa. Mer traditionella spel som #Pikmin gavs dock som exempel på en titel som borde gagnas av nyttjandet av högre upplösning.

Jag köpte ett 360 för 1000 kr med två dosor och ett spel. De var faktiskt sprillans då polaren fick en ny då den gamla RRoD:ade och han skaffade då elite istället. Men annars känns de ju bara löjligt att dra upp begagnat i prisjämförelser. Jo jag menar... 10/11 HD är en mycket mycket större kostnad för spelföretag. Varför tror du annars att så många företag som endast utvecklade till HD-konsolerna har gått i konkurs sedan generationen började? Utvecklarna för GT5 har gått ut & sagt att det tar dom ½ år att ska... 09/11 3000???? Jag betalade 2100 med 2xNunchak kontroller och 3 spel. 09/11 Dagens citat! Likadant med Game Stop som har runt 5-6000 butiker världen runt men lik fan kostar nya spel runt 700:-. Det där med att massinköp kan dra ner på priserna har inte slagit igenom där..... O.T. Zelda i hd vore kul att se. Får väl se vad dom... 09/11 köper man alla spel på GAME så får man skylla sig själv. Deras priser är ju inte mänskliga på något sett. 08/11 699kr? Har aldrig ens betalat över 500kr ens för de största titlarna. De dyraste spelen kostar 549kr, och dra inte in Wii Fit med balansbräda in i den prisbilden. Klart dom måste fixa HD än om man klarar sig långt med SD. Höga utvecklingskostnader tycke... 08/11 HD vore inte fel även om de flesta spel ser helt ok ut som det är nu, stora problemet tycker jag är att många icke Nintendo spel har massa grafikbuggar och skit som man ser när man kör på HD-tv... Jag hoppas dom antingen släpper nån uppgrade pryl till... 08/11 Om jag vore dem så skulle jag nog lägga till HD-format till nästa spelkonsol istället för att göra en ny version utav Wii när dem flesta redan har en (dem som vill ha en). På så sätt så har dem längre tid på sig att utveckla både HD-formatet och en myck... 08/11 ok, tydligen finns det värre whinare än fz's fankids 08/11 Kul läsning för de som vill förstå hur dålig Wii:n är: http://hackmii.com/2009/02/why-the-wii-will-never-get-any-better/ ...från ett teknisktperspektiv. Kul för Nintendo att de lyckats sälja sånt dynga för 3000kr till folk... (billigare utomlands naturl... 08/11
Skicka en rättelse