I ett steg för att stärka #Capcoms spelutveckling så har det japanska företaget utnämnt #Mega Man-skaparen Keiji Inafune att överse hela företagets produktion. Inafunes uppgift blir att se till att alla Capcom-titlar - oavsett om de produceras i Japan eller i väst - ska ha den rätta "Capcom-känslan", och han kommer också fortsätta satsningen på att göra spel för en mer global marknad.

Det är en vanlig kommentar jag hör att spel skapade i Europa inte är riktiga Capcom-spel. Att spelen som skapas i Japan är de äkta Capcom-spelen. Jag vill få ett slut på det och oavsett om spelen utvecklas i Amerika eller Japan eller någon annanstans i världen, så kommer jag vara den som har översynen så att spelet kommer ha den där Capcom-känslan som fansen känner igen och älskar.

Arbetet med att göra spel mer ämnade för västerlänningar fortsätter också, enligt Inafune.

De som känner mig vet hur seriös jag är när det gäller att försöka göra globala spel på en global skala, framförallt ämnade för Amerika och Europa då vi designar många av våra titlar. Jag har jobbat riktigt hårt de senaste åren för att försöka fokusera våra spel åt det hållet.

Skicka en rättelse