Den digitala försäljningen av spel ökar markant från år till år. Men #Nintendos Satoru Iwata tror fortfarande att det finns gott om liv i den gamla, traditionella butiksmodellen under den närmaste framtiden.

Till och med de mest radikala människorna tvekar att säga att återförsäljarna kommer bli utbytta mot digitala motsvarigheter på nolltid. Personligen tror jag att det kommer ta en lång tid. Kortfattat så tror jag att det förmodligen förändrats om 20 år eller så. Men jag håller inte riktigt med de som säger att vi inom fem år inte kommer handla spel i vanliga butiker. Inkörda vanor ändras inte så radikalt så fort.

Under affärsmötet där detta uttalande kom passade också Shigeru Miyamoto på att berätta för företagsinvesterarna att han skaffat katter.

Bli alltså inte förvånade då ett nytt Wii- eller DS-spel signerat Miyamoto släpps med katter i fokus. Detta har nämligen hänt förr - #Pikmin är exempelvis resultatet av då den excentriske herrn fick en överdos av sin egen trädgård.

Frågan är om det är köparna eller säljarna som är den största bromsklossen. Jag skulle tippa på det senare. Personligen föredrar jag mina spel i fysisk form men enda gången jag handlar i en vanlig butik är när jag hittar något i deras reabackar. I övrig... 10/11 Föredrar fysisk vara när jag köper spel, men bäst var ju förr när man fick stora snygga kartonger med spelen i. Shogo, Incoming och något mer spel jag investerat i, står och ser snygga ut på hyllan fortfarande:) För övrigt är ju sånna här uttalanden all... 10/11 "Inkörda vanor ändras inte så radikalt så fort." För mig har det ändrats över natten dock. Handlar uteslutande över nätet. Enda anledningen till att jag inte köper alla spel digitalt över Steam/D2D/Impulse är snarare pga att förläggarna straffar digital... 09/11 älskar nät butik som steam och annat, har inga behov för fodraler att klottrar till mitt rum 09/11 Nä, fast de vanliga spelbutikerna kommer nog dö ut, det har de nästan gjort här iallafall. Det är ju oftast billigare att beställa en fysisk kopia över nätet, trots frakten. 09/11 Föredrar att ha ett spelfodral till mina spel. Att köpa via nätet är inte samma sak. 09/11 Vad sägs om: "Shigeru Miyamoto har skaffat katter". 09/11 Nintencats 09/11 Rubriken: "Nintendo: Digital distribution om 20 år" var inte schysst. Här är några som är lika dåliga: "Saturo Iwata dödförklarar fysiska spelbutiker 2030" "Mitt liv går fyra gånger långsammare än andras". "Jag gillar katter och är konservativ" Orkar... 09/11
Skicka en rättelse