#Guild Wars 2 har det vart väldigt tyst om. Punkt. #ArenaNet har nu äntligen börjat lätta på locket på informationslådan, och vad som går att läsa sig till är tankar om stridssystemet, bakgrundsfilosofier om spelupplägget och filmer och bilder på elementalist-klassen. Vår egna Calle funderade nyligen över rollspelsvärdet i massiva onlinerollspel. I artikeln med generella designtankar kring Guild Wars 2 berättar Mike O'Brien på ArenaNet om att just det spörsmålet ligger till grund för mycket av vad deras kommande spel eftersträvar.

Om du älskar MMORPGS, bör du spana in Guild Wars 2. Men om du hatar vanliga MMORPG:s, då bör du verkligen spana in Guild Wars 2. Därför att, som #Guild Wars innan det, så faller inte GW2 i fällorna hos vanliga MMORPG:s. Det suger inte ut din livskraft och tvingar dig att grinda; det tvingar dig inte att spendera timmar på att förbereda dig på att ha roligt istället för att bara ha roligt; och självklart så har det inte en månadskostnad.

För just rollspelsfantasterna i världen utlovas det att ens handlingar kommer påverka världen dynamiskt. Att karaktären står i fokus och att det ska vara fria val som står bakom förändringar i världen. Som exempel nämns hur man kan gå omkring och göra lite vad man vill, varefter man ser en gigantisk drake flyga mot en by i fjärran. Du kan hjälpa till att mota bort den, men det är helt upp till dig - och alla andra som springer omkring i världen just då. Alla deltagare i sådana event får 100 procent, så föremålsstölder och dylikt inte ska inträffa.

Man kommer ha tillgång till tio förmågor samtidigt. De fem första är helt beroende på vilka föremål du har i händerna samt din ras och klass. Ett tvåhandssvärd och en pilbåge alstrar alltså logiskt nog olika förmågor - och de fem andra förmågorna är valbara. En av förmågorna kommer på något sätt vara en healingförmåga, och du kommer, som i GW, kunna ha en elitförmåga vars syfte är att användas med förtanke. Den är menad att vara bra mycket bättre än de andra förmågorna, och ska kunna förändra stridens rytm fullständigt. Där nämns som exempel hur elementalisten kan frammana en gigantisk tornado som river sönder det mesta.

Just elementarmagikern har de slängt upp mer information om, tillsammans med lite småfilmer och bilder. Dessa når du här, och vill du veta mer om striderna så kan du följa den här länken. Mer information om eventuella betatester eller släppdatum är det väldigt tyst kring. God afton!

inget man gör ofta och mkt kan väll undgå att bli slentrian? och vad var det som lät förra gången? att gw1 var instansierat har väll framgåt hela tiden? men det handlar knappast om det. Om man lägger 500kr och har jävligt kul ett bra tag, slipper betala... 01/05 Loot fanns det garanterat gott om, Kerrai. Jag och guilden brukade kila runt utanför Sorrows Furnace en del och farma greens, det var tider det. :> För övrigt ser jag fram emot detta spel mer än jag nog sett fram emot något annat nånsin. Aldrig spelat... 29/04 Jaja... så lät det förra gången med, men efter ett tag blir det ändå slentrian, vad de än säger... 29/04 Det är ändrat i gw2, nu ska man hoppa o skutta o simma fritt i världen med alla på servern.. samt att de elimenerat kill steal genom att alla som medverkar i strid ska belönas? dvs att du kan springa och "sola" brevid en grupp eller flera? Jaja jag har... 29/04 Nej de har ändrat lite, det är inte instancer som det var i ettan, utan nu är det som i WoW(du möter människor utanför städerna osv). Det kan bli riktigt sjukt bra, vi får se vad som väntar med tiden :) 29/04 Elementalist verkar vara riktigt kul :) Jag kom aldrig in I GW riktigt fast provade det till en början. Jag har inte kollat upp så mycket information (det verkar verkligen ha varit tystlåtet!) men fungerar utforskande på samma sätt som i ettan? Det abso... 29/04 Är inte guild wars ett MOG? Man träffar inte på andra spelare utanför städerna bara om man är i grupp. 29/04 Elemetalisten är sjukt mysig, i alla fall i ettan. Ele är min primary char och jag kommer nog att fortsätta med det även i tvåan :) Vill-ha-o-metern för GW2 stiger hela tiden :D 29/04 Måste bara säga, Jaime Jones, som gjort den bilden som prydar artikeln är en gud... www.artpad.org 29/04 Churning Earth filmen var badass. Ge mig detta spel nu. 29/04
Skicka en rättelse