I en Gamepro-intervju avslöjar #God of War III-regissören Stig Asmussen att de tidigare God of War-regissörerna David Jaffe och Cory Barlog hade sina egna förslag på hur seriens tredje del skulle avslutas.

Vad Jaffe talade om att göra var - och jag är inte säker på hur det skulle ske - var att du, mer eller mindre, förstör den grekiska mytologin och därefter väntar den nordiska bakom nästa hörn. Det skulle bli nästa grej för Kratos att gå efter. Det blir klart vid slutet att han är den här slags förkunnaren av död i olika världsmytologier och att man på detta sätt skulle kunna föra serien vidare.

Barlogs idé handlade mer om att Kratos i slutändan skulle bli Döden själv.

Cory Barlog talade om att Kratos skulle bli Döden. Att han mer eller mindre skulle bli liemannen i slutet och att hans blad skulle bli skäror. De är båda två otroligt bra idéer, men du behöver en regissör som är passionerad för storyn och som förstår den på ett djupare plan. Om jag hade använt Daves eller Corys idé så hade jag inte varit lika passionerad kring det.

Vems idén egentligen var om att Kratos skulle bli Döden verkar dock vara uppe till debatt, eftersom Jaffe senare hävdat att det var hans idé. Han säger också att Asmussens beskrivning av hans tänkta slut bara är en "bråkdel" av vad han tänkt sig, men att det i sådana fall är upp till #Sony att avslöja mer och inte honom.

Tycker du att det existerande God of War III-slutet är bättre än ovanstående alternativ?

Skicka en rättelse