#Star Trek Online kommer i slutet av veckan förses med ett par nyheter som förstärker dess position i genren massiva onlinerollspel. Nyheterna satsar brett på såväl nya, pensionerade som gamla spelare.

En demoversion tänkt att locka nya spelare sätts igång på fredag, den 7 maj. Den saknar tidbegränsning och kan således spelas så länge du önskar. Å andra sidan innehåller den andra, icke närmare förklarade begränsningar jämfört med fullversionen. För att spela demon krävs ett Cryptic-konto och enligt uppgift ska denna går att förladda från och med i dag.

Folk med inaktiva konton kan ägna helgen åt att testa spelets nyheter gratis i tre dagar. Start på fredag klockan 19:00 svensk tid och slut samma tid på måndagen. Aktiva spelare uppmanas att få vänner och bekanta att börja spela. Varje lyckad värvning belönas med specialtitlar och 400 Cryptic-poäng. Också trogna spelare kommer belönas. För 100 dagars speltid förses man med ett antal godsaker, till exempel nya titlar, skepp, boosts och karaktärs-slots.