I en nypublicerad intervju säger #Polyphony Digital-chefen Kazunori Yamauchi att Playstation 3-exklusiviteten #Gran Turismo 5 är "90 procent klart".

Omkring 90 procent av spelet är klart. Vi arbetar bara med de sista 10 procenten och finslipar allting.

Ding-ding... Hallå? Ringer det några klockor? Som sajten VG247 uppmärksamt påpekar är detta exakt samma sak som Yamauchi sade i en intervju för snart ett halvår sedan, hos USA Today. Jämför själva med denna intervju daterad 14 januari i år:

Ungefär 90 procent av spelet är klart. Vi jobbar bara med de sista 10 procenten och finslipar allting.

Och inte nog med detta. Detta är vad den bäste herrn sade 13 oktober 2009, ifall ni glömt:

Alla de grundläggande sakerna är färdigställt, men vi försöker ge allt det där lilla extra just nu. Vi kan släppa det när vi vill ärligt talat, men jag vill ha den där klassiska GT-stilen "hade vi verkligen behövt gå såhär långt"-känslan. Jag vill gå utöver spelarnas förväntningar.

Senast vi hörde något om släppdatum så handlade det om mars för Japan, men det datumet ströks senare och nu är det nog egentligen ingen som vet när Gran Turismo 5 egentligen kommer släppas. Allra minst Yamauchi själv antagligen, han säger ju också att han lär bli arg när Gran Turismo 5 är klart.

Den senaste delen i Sonys superpopulära bilserie utannonserades för drygt fyra år sedan nu och har försenats fler gånger än vi kan minnas. Ingen kan i alla fall anklaga Yamauchi för att göra något halvhjärtat.