I en nypublicerad intervju säger #Polyphony Digital-chefen Kazunori Yamauchi att Playstation 3-exklusiviteten #Gran Turismo 5 är "90 procent klart".

Omkring 90 procent av spelet är klart. Vi arbetar bara med de sista 10 procenten och finslipar allting.

Ding-ding... Hallå? Ringer det några klockor? Som sajten VG247 uppmärksamt påpekar är detta exakt samma sak som Yamauchi sade i en intervju för snart ett halvår sedan, hos USA Today. Jämför själva med denna intervju daterad 14 januari i år:

Ungefär 90 procent av spelet är klart. Vi jobbar bara med de sista 10 procenten och finslipar allting.

Och inte nog med detta. Detta är vad den bäste herrn sade 13 oktober 2009, ifall ni glömt:

Alla de grundläggande sakerna är färdigställt, men vi försöker ge allt det där lilla extra just nu. Vi kan släppa det när vi vill ärligt talat, men jag vill ha den där klassiska GT-stilen "hade vi verkligen behövt gå såhär långt"-känslan. Jag vill gå utöver spelarnas förväntningar.

Senast vi hörde något om släppdatum så handlade det om mars för Japan, men det datumet ströks senare och nu är det nog egentligen ingen som vet när Gran Turismo 5 egentligen kommer släppas. Allra minst Yamauchi själv antagligen, han säger ju också att han lär bli arg när Gran Turismo 5 är klart.

Den senaste delen i Sonys superpopulära bilserie utannonserades för drygt fyra år sedan nu och har försenats fler gånger än vi kan minnas. Ingen kan i alla fall anklaga Yamauchi för att göra något halvhjärtat.

Fast nu pratar vi om ett företag som släppt många spel och levererat i nästan alla fall. Första spelet till PS3, första riktigt stora klivet in i "next gen", tror verkligen inte de kommer tillåta sig själv att misslyckas i detta fall. 05/05 På de flesta punkter lär spelen vara jämnbördiga. Den största skillnaden som kommer få folk att älska det ena och flama det andra är väl logon på spelmaskinen spelet laddas i... Personligen tror jag GT5 kommer bli något helt extremt bra. Jag tror detta... 05/05 Att utveckla ett spel i hela 5 år (eller är det mer kanske) och inte vara klara än känns lite segt. Hoppas bara att hypen inte blir för stor. 05/05 Ska ett spel verkligen behöva så pass lång och kostsam utvecklingstid som detta? När det GARANTERAT inte kommer att revolutionera spelserien... för isåfall hade det ju såklart varit en helt annan sak. :up: 05/05 Förstår inte alla klagomål egentligen, GT serien har aldrig gjort mig besviken tidigare och jag tror knappast den kommer göra det nu. Det får ta precis så lång tid som det vill, bara jag får se ett till GT spel av samma kvalitet som de förra. Tills dess... 05/05 Det verkar som att Polyphony inte kommer låte GT5 bli något annat än "Årets Spel". Tror inte själv att det kommer bli det, men man kan ju alltid hoppas. Kommer införskaffa det oavsett. 05/05 Kör Race On & LFS tills GT5 släpps :) 05/05 Fan jag köpte ett PS3 slim och en logitech G25 och en wrc pro stol och en 42" led tv enbart inför GT5 släppet som utlovades till första kvartalet 2010. Jag hinner ju fan nöta sönder grejorna på andra spel innan GT5 släpps. Det börjar bli lite löjligt... 04/05 Gran Turismo: Forever :) 04/05 Och Volvo under Geely. =P 04/05
Skicka en rättelse