Via officiella Sega-bloggen avslöjar företaget att DRM-skyddet som Windows-versionen av #Obsidians #Alpha Protocol får kommer att kunna patchas bort 18 till 24 månader efter spelets release.

Tills dess att DRM-skyddet försvinner så kommer det dock endast tillåta fem aktiva installationer av Alpha Protocol åt gången, och online-aktivering krävs vid installation.

Vi tar era rättigheter som konsumenter mycket allvarligt, så vi kommer ge er en version av spelet utan license management (tillgängligt som en patch) omkring 18 till 24 månader efter release. Vi kan inte vara specifika om exakt datum på grund av affärsorsaker, men du kan vara säker på att vi kommer släppa en patch.

Alpha Protocol släpps den 28 maj till Windows, Xbox 360 och Playstation 3. Sedan vi kunde avslöja att Alpha Protocol DRM-skyddas var det många av er läsare som sade att ni skippar spelet helt och hållet - får dessa nyheter dig att ompröva ditt beslut?

Det här påverkar väl cirka en promille av spelare. Dom som vill pirata spelet kommer att göra det ändå, och dom som köper spelet kommer som vanligt att få lida för det. Om 18 till 24 månader har jag installerat om windows och glömt spelet. Det är såklar... 25/05 haha förstår att du är emot piraterna men snacka skit behöver du ju inte göra ;) Gta 4 var mycket enklare att installera till exempel, förutom de som råka ut för "drunken cam" Det är mindre krångel med crackar, du slipper registreringar hit och dit :) 07/05 Om du vill spela på mer än en dator åt gången får du ju köpa två licenser, det är ju inte svårare än så. Och dessutom sa du ju emot dig själv, det är ju inte "Mina pengar, mina spel/program" som gäller. Så du kan antingen köpa spelet med alla krånglighe... 07/05 Jag köper rättigheten att använda mjukvaran, korrekt. Hinder att använda mjukvaran på det sätt jag kan begära (installera hur många gånger jag vill, på hur många datorer som helst) medför att jag avstår från mjukvaran. Jag kan ju ändå inte spela på mer... 06/05 Du köper aldrig en mjukvara, du köper en licens för det. Det är helt upp till utvecklaren /utgivaren vad de vill ska ingå i avtalet mellan er (du vet, den där väggen av text som alla bara accepterar: EULAn). 05/05 Det är ju så att piraterna ska få lida. En person som köper spelet behåller ju skivan och när han installerar om spelet om 2 år eller senare är ju drm skyddet borta. Medans en pirat måste kämpa med en massa crackar hit o dit som alltför ofta gör spelet... 05/05 Får bli ett köp till PS3 senare. :) 05/05 Konstigt att de använder skyddet då:s förstår inte vad de håller på med !?! 05/05 Tyvärr så är det endast konsumenter som lider av DRM, inte pirater. Men jag måste säga att det här är verkligen en utveckling åt rätt håll, även om 2 år känns lite lång tid. 05/05 Vadå lida? Detta skyddet är knappast som Ubisofts. Dessutom håller detta spelet avsevärt mycket längre än SC:Conviction. 05/05
Skicka en rättelse