Kalifornien-baserade utvecklarna #Cryptic Studios har som bekant köpts upp av Atari och omvandlats till utgivarens egna lilla MMO-fabrik. Med titlar som #Champions Online och #Star Trek Online har man cementerat sig som en habil men knappast förstklassig konkurrent till bland andra Blizzard.

I en intervju med MMORPG.com avslöjar företagets Bill Roper (Diablo-Bill!) nu att man har ännu en titel under utveckling. Vilken det är kommer att avslöjas i sommar. Än så länge kan vi alltså bara gissa oss fram till vad det skulle kunna vara men det har länge ryktats att #Cryptic håller på med ett onlinerollspel baserat på #Neverwinter Nights-licensen. Hyfsat trovärdigt, om du frågar oss - moderföretaget Atari äger nämligen rättigheterna till just det namnet.

Dom lär sig aldrig verkar det som... eller fungerar detverkligen att släppa dåligt gjorda spel, uppröra en massa folk som känner sig lurade och sen bara börja om igen med ett nytt skitspel? Aldrig mer att jag köper ett Crypticspel. 07/05 Dom pumpar ju ut mediokra MMORPGs konstant, måste ju sälja bra iaf då dom alltid har nya på gång... Dom gör nya MMOs nästan lika fort som Sims får expansioner. 06/05 Jag vill påpeka att det är en ganska stor skillnad på att "avtäcka" ett spel och att "släppa" ett spel, något en del av de som skrivit kommentarer verkar missat. Release kan ju vara allt mellan 1-3 år. 06/05 Marknaden för MMO är ytterst problematiskt, vilket man tycker att de borde lärt sig. 06/05 Nej, cryptic har bränt sitt förtroende vid det här laget, att ens komma på tanken att släppa ett till MMO från ett spelhus med så lågt förtroendekapital verkar mycket underligt. 06/05 Dom släpper spel på löpande band därför att dom vill ha användning för sina servers :) "Ingen spelar Champions!" "Ok, släng upp ett nytt spel så vi utnyttjar servern!" *STO släpps* "Ingen spelar STO!" "Ok, släng upp ett nytt spel..." 06/05 haha att dom aldrig ger upp, dom tror verkligen att dom ska kunna skapa ett bra mmo spel, dom har failat jag vet inte hur många gånger nu... 06/05 Varför inte fixa till STO istället? 06/05 Ett rollspel baserat på Neverwinter Nights? Bäst för dem att det inte suger den här gången isåfall. 06/05 Kvantitet före kvalite kan bara gå på ett sett. 06/05
Skicka en rättelse