I en intervju med tidningen Xbox World 360 säger #Resident Evil 5-producenten Jun Takeuchi att han knappast lär återvända för att göra även #Resident Evil 6. Femman blev, som ni säkert minns, ömsom hyllad och ömsom kritiserad och delade både kritiker och fans i två läger. Och enligt Takeuchi var det en fruktansvärd press att behöva göra en uppföljare på moderna klassikern #Resident Evil 4.

Ja, det är sant att vi [teamet] kände en extrem press - och Mikami-sans skugga [Shinji Mikami, RE4-skaparen] - efter Resi 4. Men eftersom vi skapade uppföljaren till denna enorma serie så ville vi göra vår fräscha inriktning klar [från början]. Personligen tror jag inte att jag kommer jobba med Resident Evil 6 alls - så som jag känner det så planerar jag inte att återvända förrän åtminstone två mer olympiader har passerats!

Shinji Mikami skapade Resident Evil-serien men lämnade #Capcom 2007. Han återfinns numera hos #Platinumgames, där han jobbar på actiontiteln #Vanquish. Vad har du för förhoppningar på nästa Resident Evil-spel?

Ge mig ett gammaldags riktigt survival horror istället för så mycket action., 09/05 Villken mesig asiat Btw, RE5 Var Awesome!! :D 08/05 Håller med helt! så jävla blä så det finns inte... det enda dom bevisat med resident evil 4-5 är hur man förstör en riktigt grym spel serie... visst tycker inte 4-5 är dåliga men kunde vart så mycket bättre :down: 07/05 En remake på 2:an och 3:an skulle vara jävligt nice! Tycker det är bra att man inte kan springa o skjuta, inte så jätte lätt i praktiken(försök att pricka nått) Men kontrollen känns ändå lite förstörd i 5:an, fel tryckningar var ganska vanligt till en... 07/05 VAD HÄNDE MED MITT RESIDENT EVIL!! AAAARGH JAG KAN INTE HÅLLA MIG JAG LACKAR 07/05 RE5 var ju ett skämt, förtjänar inte ens RE titeln. Vill ha tillbaka de äldre Resident Evil titlarna som verkligen var "Survival Horror" 07/05 Jag tycker dom har failat så grymt med att göra zombisarna " zombisar " Normala zombisar ska inte fatta någonting och bara tänka på att äta kött, I resident evil spelen så har dom ledare som dom lyssnar på o samlas i folkmassor för att lyssna o så kan... 07/05 skaffa ett liv... 07/05 RE5 var enligt mig bättre än 4an, men jag hade hellre sett 4an och 5an i sann uppföljning som förrgående spelstil. jag har inget emot COOP eller att man har en datorstyrd medhälpare, någon som gillade resident evil 0 lika mycket som mig här? DET jag sak... 07/05 Som en spelare som älskar coop spel och är grymt lättskrämd när jag spelar spel (Spelade Dead space i omgång om 20 minuter och sov sen inte på en vecka. Har fortfarande inte klarat det...:)) gillar jag både att det fanns Coop och en starkare betoning... 07/05
Skicka en rättelse