I en intervju med tidningen Xbox World 360 säger #Resident Evil 5-producenten Jun Takeuchi att han knappast lär återvända för att göra även #Resident Evil 6. Femman blev, som ni säkert minns, ömsom hyllad och ömsom kritiserad och delade både kritiker och fans i två läger. Och enligt Takeuchi var det en fruktansvärd press att behöva göra en uppföljare på moderna klassikern #Resident Evil 4.

Ja, det är sant att vi [teamet] kände en extrem press - och Mikami-sans skugga [Shinji Mikami, RE4-skaparen] - efter Resi 4. Men eftersom vi skapade uppföljaren till denna enorma serie så ville vi göra vår fräscha inriktning klar [från början]. Personligen tror jag inte att jag kommer jobba med Resident Evil 6 alls - så som jag känner det så planerar jag inte att återvända förrän åtminstone två mer olympiader har passerats!

Shinji Mikami skapade Resident Evil-serien men lämnade #Capcom 2007. Han återfinns numera hos #Platinumgames, där han jobbar på actiontiteln #Vanquish. Vad har du för förhoppningar på nästa Resident Evil-spel?