Dunderbråket som tidigare i år blossade upp mellan #Activision och #Infinity Ward har fått förödande konsekvenser för de anställda hos #Modern Warfare 2-utvecklaren. Under utgivarens årliga aktieägarmöte avslöjade företagets VD Bobby Kotick att så många som 35 anställda fram till dags dato lämnat företaget:

Sedan vi avskedade de två cheferna [Jason West och Vincent Zampella] på Infinity Ward har ytterliggare cirka 35 anställda sagt upp sig och det är troligt att några fler personer kommer att lämna oss. Många av dessa har rekryterats av andra studior tack vare att de är så pass talangfulla. Vi är väldigt ledsna över detta och önskar att vi hade kunnat övertyga dessa talangfulla människor att stanna.

Bobby fortsätter:

Beslutet att säga upp de två Infinity Ward-cheferna var inte ett enkelt sådan och det gjordes inte för att beröva dem på deras bonusar. Beslutet togs efter långdragna diskussioner om konsekvenserna det skulle få. Personligen anser jag att de två är mina vänner och deras uppförande satte vår vänskap i kläm, vilket var lika mycket av en besvikelse. När vi började förstå vad som hade hänt fanns inte längre någon gråzon. Det var inte längre möjligt för oss att behålla dem, oavsett hur talangfulla de må ha varit.

Jag önskar dem båda lycka till! 09/05 Lita aldrig på en man utan ögonbryn. 09/05 Aaaw, så de små utvecklarna försökte föstöra för det företag jag drog just upp är en bunt kostymer spelvärlden generellt verkar avsky? Så synd. :O West och Zampella är, som du nämnde tidigare själv, miljonärer. Uppenbarligen vet de inte hur företag funk... 09/05 Det stämmer. Zampella & West hade dock ännu tidigare (före releasen av Modern Warfare 2) börjat bli illojala & försökte förstöra för Activision genom bland annat flygplatsmassakern. & du vet vad majoriteten av spelare vill ha va? Hah, tillåt mig skratta... 09/05 han ser ond ut O.o 08/05 Bilden är nog mer för att symbolisera det goda falska yttre där det inre giriga, lömska helvetet gömmer sig... Hoppas bara Modern Warfare får sjunka med till botten och glömmas bort... 08/05 Övertyga dem att stanna o fortsätta göra misslyckade funktioner i fler spel? Nej tack.. räcker med att MW2 fick Matchmaking. 08/05 *pekar mot Herbert* Han där verkar ju så inne på att försöka hålla uppe Activisions "goda" rykte så han vet mest. 08/05 Finns det någon konkret information om vad, exakt, de 2 cheferna faktiskt anklagades för att ha gjort? Det här hittade jag på LA Times websida: Stämmer det? Någon som har fler källor eller annan information? 08/05 Allvarligt talat? Ni tror folk kommer gå över till Activisions sida för detta? Ni tror att om det är så att sanningen är att Jason West och Vince Zampella gjorde verkligen dessa avtals brott så kommer folk mer sympatisera med Activision än Infinity Ward... 08/05
Skicka en rättelse