Dunderbråket som tidigare i år blossade upp mellan #Activision och #Infinity Ward har fått förödande konsekvenser för de anställda hos #Modern Warfare 2-utvecklaren. Under utgivarens årliga aktieägarmöte avslöjade företagets VD Bobby Kotick att så många som 35 anställda fram till dags dato lämnat företaget:

Sedan vi avskedade de två cheferna [Jason West och Vincent Zampella] på Infinity Ward har ytterliggare cirka 35 anställda sagt upp sig och det är troligt att några fler personer kommer att lämna oss. Många av dessa har rekryterats av andra studior tack vare att de är så pass talangfulla. Vi är väldigt ledsna över detta och önskar att vi hade kunnat övertyga dessa talangfulla människor att stanna.

Bobby fortsätter:

Beslutet att säga upp de två Infinity Ward-cheferna var inte ett enkelt sådan och det gjordes inte för att beröva dem på deras bonusar. Beslutet togs efter långdragna diskussioner om konsekvenserna det skulle få. Personligen anser jag att de två är mina vänner och deras uppförande satte vår vänskap i kläm, vilket var lika mycket av en besvikelse. När vi började förstå vad som hade hänt fanns inte längre någon gråzon. Det var inte längre möjligt för oss att behålla dem, oavsett hur talangfulla de må ha varit.