Enligt en Techcrunch-artikel har förhållandet mellan Facebook och casual-spelstillverkaren #Zynga varit svajigt den senaste tiden, framförallt beroende på att Zynga är missnöjda med att FB tar en 30-procentsskatt på deras Facebook Credits.

Enligt uppgifter ska de båda företagen ha talat med varann om situationen, men ingen lösning har ännu hittats. Istället har FB hotat att stänga av notification feeds för Farmville medan Zynga hotat att lämna sajten helt för att skapa en egen spelportal för casual-lirare. Nedan läser ni de uppgifter en "anonym källa" meddelat Techcrunch:

Pincus [Mark Pincus, Zynga-chef] meddelade vid ett 17.00-möte igår hos Zynga att Zynga kommer skapa en egen spelportal vid namn Zynga Live. Zynga Live-initiativet är ett socialt spelnätverk. Facebook och Zynga har förhandlat om Facebook Credits och förhandlingarna gick inte alls bra. Under förhandlingsprocessen stängde Facebook av Zyngas feeds och hotade att stänga ner spel. Zynga, å andra sidan, hotade att lämna Facebook helt och hållet och förbereder sig för detta i de kommande veckorna.

Varken Zynga eller Facebook har givit något konkret uttalande om den specifika situationen ifråga.