I ett inlägg på officiella forumet för #Alan Wake säger #Remedy-utvecklaren Mikko Rautalahti att spelhuset är väldigt suget på en uppföljare om ettan blir framgångsrik.

Ja, det är knappast någon hemlighet att vi verkligen skulle vilja göra en uppföljare om ettan blir framgångsrik. Men eftersom spelet inte ens är släppt än så är det svårt att säga något.

När det gäller kritiker-mottagandet hade dock Rautalahti desto mer att dela med sig av:

Helt klart så har det blivit en kritiker-succé; det faktum att några människor känner annorlunda för det förändrar inte det faktum att av alla listade betyg i första inlägget i denna tråd så finns det åtta perfekta omdömen, och över 40 ger oss en nia eller bättre. Bara sju recensioner har givit oss ett betyg på mindre än åtta. Det berättar för oss i starka ordalag att det finns massor av kärlek för Alan Wake därute, och vi vore kompletta jävla idioter om vi inte vore nöjda med det. Jag menar, nästa gång hoppas vi såklart kunna toppa det - det är bra att ha något att sikta efter, men vi är väldigt långt ifrån att vara besvikna.

FZ:s Alan Wake-recension läser du här. Vi gav det fyra av fem och gillade. Som en händelse kan du också vinna Alan Wake, om du deltar i vår mysiga tävling.

Spelet släpps i butik den 14 maj exklusivt för Xbox 360.