#Guild Wars 2 var det tyst om ett längre tag innan #ArenaNet påbörjade sin nuvarande serie med artiklar om olika delar av spelet. Den nya handlar om den dynamiska världen - och varför den är mer dynamisk än konkurrenternas. Lead Content Designer Colin Johanson berättar om hur trött han är på standardnormen när det kommer till uppdrag i onlinerollspel. Du går fram till en gubbe som har ett utropstecken ovanför sitt huvud. En vägg med text du generellt inte bryr dig om dyker upp, där det exempelvis står att ett gäng monster attackerar din hemby. Utanför staden finns detta monster i oändligt återuppstående upplagor.

Vad Guild Wars 2 gör annorlunda är att om en möjlighet till ett uppdrag dyker upp, så handlar det inte om nämnda vägg med text utan det som skulle sagts inträffar istället. Om en drake attackerar en by så behöver du inte leta utropstecken. Det kommer flyktingar från byn, och man hör skrik och byggnader som exploderar i fjärran. Följ rökpelaren för att finna ödlebastarden helt enkelt.

Annat som nämns är hur du kan finna hemliga artefakter djupt under havets yta, som skulle kunna släppa lös en gigantisk vattenbest som förstör handelsvägarna för de existerande byarna och städerna. Eller om du inte stoppar en invasion, så kommer de upprätta en fästning och därifrån ta över närstående byar.

För att alla ska ta del av dessa event så är det som tidigare nämnt så att alla får lika mycket prylar och erfarenhet. Ju fler spelare - desto svårare motstånd. Förhoppningsvis dyker det upp betamöjligheter inom en inte allt för avlägsen framtid - vilket ändå vart något ANet vart duktiga på att tillhandahålla.