Tre svenska nätbutiker har lagt in Natal, den rörelsekänsliga kontrollen för Xbox 360, i sina sortiment, och priset anges till 1499 kronor. Men #Microsoft säger till FZ att det handlar om spekulation, att man inte vet varifrån butikerna (Game, Webhallen, CDON) fått priset.

- Vi på Microsoft har inte annonserat något pris på Natal, jag skulle tro att webbutikerna spekulerar, säger Mattias Rosenkvist, produktchef för Xbox i Sverige.

Hur kan det komma sig att de satt exakt samma pris?

- Förmodligen har de tittat på varandra.

När ett officiellt pris på Natal släpps kan Rosenkvist inte säga något om i dagsläget. Natal släpps under årets senare hälft, enligt de senaste ryktena i oktober. Den är en kontroll som låter spelaren styra utan att hålla i någon fysisk kontroll; kameror läser av användarens rörelser.

Det tvivlar jag faktiskt på :P Så läånge jag kan kontrollera dashboard och köra småspel som DX ball etc. så är jag ganska nöjd (med ett lågt pris). Om de sedan ger rejält Natal-stöd i Ghost Reacon så blir ju inlevelsen grym, kommendera med dina händer... 18/05 Shit vad du kommer att bli besviken! :P 17/05 Det är nog inte kameran i sig som gör att det kostar, det är utvecklingsprocessen av mjukvaran som MS vill ta betalt för. Tekniken är ny, och det gör att MS kan ta överpris. En 3d webbkamera går att få tag på för under tusenlappen, gräver man djupt på... 17/05 Jaja. 100 Dollar menade jag såklart. :P 17/05 Shit, då kommer vi i Sverige jävligt billigt undan ;) 17/05 Vi har rätt hög moms i Sverige. Räkna med minst 1000 kr om Microsoft sagt 100 dollar... Men den som lever får se. 17/05 Verkar inte som att många verkligen har läst artikeln. Priset är ett RYKTE! Inte enns Microsoft har satt ett pris än. När de annonserade Natal sa de att den inte skulle kosta mer än 100 dollar. Vilket skulle bli <800kr. Priset som webbutikerna har satt... 17/05 Det var JÄVLIGT dyrt. Jag kommer inte betala för det. Det är en sak som är säkert. 17/05 Inte en chans att jag köper natal ifall prislappen ligger så högt. 17/05 Tror inte en sekund på att den skulle bli så dyr. Natal är till för att locka "casual" players, 1499kr hade skrämt ihjäl mer än häften av dom direkt dom såg prislappen. Hårdvaran är dessutom relativt enkel i Natal, det finns ingen anledning att dom skul... 17/05
Skicka en rättelse