Daniel Erickson, writing director på onlinesatsningen #Star Wars: The Old Republic, säger att #Final Fantasy XIII knappast är ett riktigt rollspel, skriver Strategy Informer.

Du kan slänga in ett J framför det, men det är inte ett RPG. Du gör inga val, du skapar inte en karaktär, du lever inte din karaktär. Jag vet inte vad de [Final Fantasy-spelen] är - äventyrsspel kanske? Men de är inte RPG:s.

Ericksons The Old Republic väntas ut i butik någon gång nästa år. Vilken typ av rollspel föredrar du - västerländska eller japanska?

Elder Scrolls serien är dom ända riktiga rollspelen. Ur ett rollspels perspektiv räcker det inte bara med ett talangträd eller en andra färdighets staplar utan du måste få göra så mycket mera. I Oblivion till exempel så får du ett jätte stor värld du... 20/07 Tack Kaesar, jag skulle vilja lägga in ett litet veto i denna debatt, och här håller jag med dig, om man tar definitionen av ett rollspel så borde väl jämförelsen vara ett bordsrollspel (t.ex. Drakar & Demoner, Mutant eller EON). Enligt mig så krävs det... 19/05 Jag missade de bra final fantasy spelen på tiden då det begav sig, men de som släppts på senare tid har ju varit rent skräp. Hur FF13 lyckats få så höga snittbetyg förstår jag verkligen inte, tydligen behöver man inte vara lika kritisk då man recenserar... 19/05 Jag tycker absolut att han har rätt. Om man inte kan forma sin karaktär (och då menar jag på ett story-mässigt plan, inte färdighets-/gear-mässigt) så vill jag inte kalla det rollspel. MEN Vem bryr sig? FF är vad det är och oavsett om man vill kalla det... 19/05 Håller med dig på dessa punkter, men tyvärr gäller de bara för Final Fantasy X till XIII. I alla Final Fantasy innan X (dvs från I till IX) så hade man en helt öppen värld för sig själv att utforska. Du kunde hitta extra städer, ge dig ut på side-quests... 18/05 Isåfall är väl alla spel som någonsin skapats rollspel? I Pac-Man spelar jag rollen som pillertrillare vars psykoser frammanar spöken. Jävligt djup story där. Personligen håller jag med Bioware-snubben, FF-spelen är inga rollspel. Ifall det räcker med... 18/05 Haha, som att säga en varg inte är en fisk... Men det görs knappt några riktiga rpg längre. Finns bara Bioware och tur är det 18/05 Nog har bioware gjort nån "praktiskt bra spel" men inget annat spel än witcher tänker jag på när jag läste vad som skrivits. det är ju ofc imo :) 18/05 man spelar en roll i ett spel = rollspel 18/05 Sorgligt inlägg. Nej, man gör ju absolut inga val som påverkar något. Absolut inte. Bra sagt. Roligt att folk ens diskuterar detta, särskilt när kommentaren kommer från en BioWare anställd. 18/05
Skicka en rättelse