#Epic Games hett efterlängtade #Gears of War 3 kommer levereras med vissa mindre rollspelsinslag, säger Cliff Bleszinski till Gamasutra. Anledningen till detta sägs vara att herr B tagit mycket inspiration av senare års actionspel som #Bioshock och #Borderlands - spel som rör sig nånstans i gränslandet mellan klassiskt action-ös och rollspel.

Ni kommer få se en del mindre rollspelsinslag i nästa Gears of War-spel som kommer vara väldigt små. De shooters jag tyckt mest om den senaste tiden är sådana som Bioshock, som hade en del mindre rollspelsinslag, samt Borderlands som jag fortsätter att tjata om.

B kan också tänka sig att framtida actionspel kan inspireras av #Quantic Dreams #Heavy Rain i själva historieberättandet. Xbox 360-exklusiva #Gears of War 3 släpps den 8 april nästa år till alla gröna spelares stora glädje.

Det beror ju pa hur man definerar rollspel, inte sant? I en mening kan alla spel defineras som rollspel, da man antar rollen som nagan annan. Det blir dock en valdigt oanvandbar definition av ordet... En annan ar just level-up aspekten, som de flesta... 18/05 Nja, jag gillar det som det är, hårdkokt action med one-liners... 18/05 Borderlands och Bioshock, rollspel? Nej. Vart är världen påväg?! 18/05 Jag tror han menar att införa samma sorts "val" som i de tidigare spelen, men nu ska de påverka ordentligt. Gör du en "full frontal assult" så kanske fienden flyr, smyger du in kan du överraska en viss fiende och få tillgång till hemlig information, på... 17/05 Du kan välja att uppgradera dina vapen och köpa olika plasmider och förmågor i Bioshock. Precis som man uppgraderar skills i mer traditionella RPGs. Så visst går rollspelsinslagen i Bioshock att hitta. Dem fanns redan i System Shock spelen som är Biosho... 17/05 Redan bokat på Webhallen! Älskar Gow 3! :) 17/05 Rollspelsinslag i Bioshock?? Dom måste vara så små att dom inte går att hitta... 17/05 Cliffy B stor i orden osv ... som vanligt 17/05 Är det bara jag som avskyr RPG-element i shooters? Det finns inget värre än att ha onlinelägen som ger fördelar till de spelare som nöter mest jämtemot de som bara spelar då och då. Jag saknar tiden då det var två lag som hade varsin vapenarsenal som... 17/05 Detta har varit på kartan enda sen cliff gick ut med att GoW3 var under produktion... Förstår inte att vissa nyheter upprepas... Senast var det att detta var sista delen i serien vilket även det har tagits upp tidigare... 17/05
Skicka en rättelse