Rykten gör gällande att #Sony knåpar på PSP 2, uppföljaren till företagets snart sex år gamla bärbara spelmaskin. Och det dyker upp allt fler detaljer om den ännu inte officiellt presenterade maskinen. VG247 har grävt djupt i rykteshögen och fått fram gott om högintressanta påståenden.

  • Skärmen blir rörelsekänslig (som Iphone), men maskinen har även fysiska knappar.

  • Den har två kameror: en på framsidan och en på baksidan.

  • Den drivs av en fyrkärnig Cell-processor som enligt en anonym källa gör maskinen "fucking powerful".

  • Fysiskt lagringsmedium är osannolikt.

  • Sony siktar på premiär i början av 2011.

  • PSP 2 presenteras sannolikt under Games Com (augusti) eller Tokyo Game Show (september), och med största sannolikhet inte på E3 i juni.

Slutligen: uppgifterna ovan är som sagt inte bekräftade och ska således avnjutas tillsammans med en stadig nypa salt.

Good point och det lär nog bli ett mellanting. Sony har nog inte råd att sälja en PSP2 med förlust och då lär de göra en enklare modell. Bara de har två analoga spakar, touchscreen, 3G/4G och 3D så är jag nöjd. :) 21/05 När kommer Nintendos nya? Finns det någon info om den? Har ett PSP men det är trasigt, lite tråkigt då det finns en del kul spel på den, speciellt super mario i emulator. Andra spel som fanns till den föll mig inte riktigt i smaken, vill gärna ha en nin... 21/05 Två analoga spakar den här gången? 19/05 My PSP2 is fuckin, (fuckin) powerful ^^ 19/05 fucking powerful <3 18/05 Den drivs av en fyrkärnig Cell-processor som enligt en anonym källa gör maskinen "fucking powerful". ... gillar sådana här detaljerade prestandatester... 18/05 Släpper man ett PSP som kostar mer en själva konsolen så blir det svårt att få den att sälja. Sen kan man endast köpa spel från en hemsida. Finns inga valmöjligheter och priserna på spel är höga som bara den. :down: 18/05 Kan vi hoppas på AMOLED, kanske 5" med en bra upplösning. Inbyggt minne skulle inte heller vara fel, samt en hel del RAM. 18/05 Dubbla styrspakar däremot tar jag framför bättre grafik varje dag :) Dock så måste den erbjuda någon form av 3D, annars lär Nintendo krossa ännu hårdare nästa generation. Fast, med tanke på att Nintendo satsar på en skarp (sharp's) 3D-upplevelse utan... 18/05 Jag hänger med på ditt resonemang men jag håller inte riktigt med om att avancerad grafik krävs för nya spelidéer. DS är ett klockrent exempel (precis som Wii) på två maskiner med förhållandevis klen hårdvara som trots det var helt unika när de kom och... 18/05
Skicka en rättelse