John Romero, mannen som tillsammans med bland andra John Carmack grundade #Id Software, var länge ett av 90-talets mest prominenta spelutvecklaransikten. Efter att ha hajpat sitt dåvarande projekt #Daikatana till bristningsgränsen brast dock bilden av honom som kreativt geni när spelet visade sig vara... tja, väldigt dåligt.

I en intervju i tidningen Gamesauce ber Romero nu om ursäkt för spelets ökända reklamkampanj där meningarna ”John Romero's about to make you his bitch. Suck it down.” stod att läsa. Samtidigt berättar han att gärna skulle se ett nytt samarbete med Carmack i framtiden och att resultatet helt säkert skulle bli "awesome".

Finns redan gott om väldigt bra spelutvecklare nuförtiden, John Romero är inte speciell. 20/05 Körde man det i co-op utan bottarna så var det riktigt roligt. 19/05 Jag har spelat genom spelet både en och väldigt många fler ggr, så jag kan bedöma det utifrån det i alla fall, till skillnad från många andra här... 19/05 Undrar hur många av fragzones nuvarande läsare som faktiskt testade daikatana när det släpptes? För övrigt, jag tycker inte spelet var så dåligt som alla påstår, det var helt enkelt bara inte så bra. 19/05 Men så fick vi ju Deus Ex ; ) 19/05 Man ska kanske inte vara för snabb med att helt såga Romero, han bidrog stort till coolhetsfaktorn i iD's mer banbrytande titlar som tex. Quake och förtjänar lika mycket credit som resten av teamet för den tiden. Solo hade han dock inte så mycket att... 19/05 Det är bara att resa sig från askan och sopa alla med mattan, det går att göra... 19/05 John romero är en gud och legend, utan han hade vi aldrig fått uppleva wolfenstein lr doom!, läs hela artikeln, inte hans fel helt även om han var arrogant och hade för stora förhoppningar med ett så kasst design team tillskillnad från vad han hade på... 19/05 Men då är det kanske lite onödigt att fälla ”John Romero's about to make you his bitch. Suck it down.” Vilket var ett av få ruskigt dryga saker sagda av honom och om spelet i sig. När det väl kom så visade det sig vara ren dynga. Som man bäddar får man... 19/05 Intressant läsning, och de e ofta så att folk går in i angry mob-mode och bara flamar och viftar med högaflar. Sällan Romero själv som gjort Daikatana och det är väldigt mycket som kan gå fel under utvecklingen av ett spel. 19/05
Skicka en rättelse