#Crystal Dynamics Karl Stewart berättar i en intervju med CVG att nya #Lara Coft and the Guardian of Light till Windows kommer att implementera Steam-DRM för att motverka piratkopiering.

Tomb Raider har en gigantisk uppföljning, när du tittar på tidigare Tomb Raider-titlar och hur många gånger de piratkopierats. Jag kollar på en del BitTorrent-sajter och inom de första 48 timmarna så är det typ fyra hundra tusen nedladdningar, det är galet.

Stewart menar på att spelhuset är rädda för att människor kommer att piratkopiera det, och det släpps som det ser ut nu exklusivt via Steam - åtminstone i USA. Han säger även att Steam ger dem den bästa möjligheten att nå ut till en bred målgrupp med sin onlinefunktionalitet.

Givet att Tomb Raider traditionellt har varit ett singeplayer-spel så finns risken att människor säger: "Jag ville inte prova på onlineläget, jag vill bara spela enspelarläget" Du behöver inte skapa leader boards, du måste inte gå online. Vi var tvungna att mitigera de riskerna genom att lägga till saker som DRM.

Guardian of Light väntas ut i sommar till Windows, Xbox 360 och Playstation 3.

Tyvärr är inte världen så ärlig. Det har ju visats gång på gång att folk piratar spel även när de kostar 20 kr (eller t.o.m. "pay what you want"). Klart jag också hade önskat att spel var billigare, men tyvärr är det ju bara att leva med prissättningen... 24/05 Ifall de skulle sälja spelen till ett lägre pris borde fler köpa spelen, och då skulle intäkterna ändå vara de samma... antagligen högre. För man är ju verkligen inte speciellt sugen att betala så pass mycket som spelen kostar idag... iallafall inte "re... 23/05 Precis som med alla kopieringsskydd, räcker det med att ett är knäckt sen appliceras den fixen på resterande i samma familj. Steam = Fixat Ubisoft = Fixat Loose/loose situation, hehe. 22/05 Tycker idén med gratis dlc åt köpare med en "riktig" cd-key är en skitbra lösning.. Verkar funka för dom som faktiskt gör bra dlc tillägg iallafall! :) 21/05 Haha, tror dom verkligen att dom kan stoppa piratkopiering genom att ta det till Steam? Ibland tycker man att företag borde anställa lite "smartare" personer... 21/05 Steam, då blir det inget köp till PC. Har intget emot Steam som DRM, förutom att alla spel du köper blir låsta till steam och ditt konto, även de du köper i butik. En ban/misslyckande från deras del och inga spel för dig, nej tack. Håller mig till spel... 21/05 Hu ja för 5-600 slantar för ett spel som arbetats på i 2-3 år av 50 pers är ju för mycke i timpenning ;) 21/05 Bättre med steam än andra sketna drm-skydd. Steam har funkat bra för mig i ALLA lägen. Aldrig problem att ansluta eller något liknande. Inte som jag varit med om iaf. 21/05 Vore det inte bättre att sluta fokusera så mycket på de som inte betalar och istället lägga all energi på oss som gör det istället? Även om det skulle handla om så stora siffror så är det fortfarande bara antal nerladdningar av torrent-filen, inte spele... 21/05 räcke med att du göra det. jag blir mer irriterad på företagen som aldrig lär sig att det inte spelar nån roll vad de lägger in för spärrar. 21/05
Skicka en rättelse