#Crystal Dynamics Karl Stewart berättar i en intervju med CVG att nya #Lara Coft and the Guardian of Light till Windows kommer att implementera Steam-DRM för att motverka piratkopiering.

Tomb Raider har en gigantisk uppföljning, när du tittar på tidigare Tomb Raider-titlar och hur många gånger de piratkopierats. Jag kollar på en del BitTorrent-sajter och inom de första 48 timmarna så är det typ fyra hundra tusen nedladdningar, det är galet.

Stewart menar på att spelhuset är rädda för att människor kommer att piratkopiera det, och det släpps som det ser ut nu exklusivt via Steam - åtminstone i USA. Han säger även att Steam ger dem den bästa möjligheten att nå ut till en bred målgrupp med sin onlinefunktionalitet.

Givet att Tomb Raider traditionellt har varit ett singeplayer-spel så finns risken att människor säger: "Jag ville inte prova på onlineläget, jag vill bara spela enspelarläget" Du behöver inte skapa leader boards, du måste inte gå online. Vi var tvungna att mitigera de riskerna genom att lägga till saker som DRM.

Guardian of Light väntas ut i sommar till Windows, Xbox 360 och Playstation 3.