#Valves ovilja att utveckla spel till PS3 ser ut att hålla i sig. Gabe Newell, grundare och chef, säger till 5 By 5 att han skulle vilja att #Sonys konsol blir "mer öppen som en Mac" istället för "mer sluten som en Gamecube".

Uttalandet kommer efter att en #EA-medarbetare uttalat sig till C&VG om de problem man hade att porta en PS3-version av Valve-spelen i #The Orange Box. Därtill släppte Valve för en dryg vecka sedan en Mac-version av nätbutiken/distributionstjänsten Steam.

- Plattformsinvesteringar, som Mac, är svåra eftersom du måste veta i vilken riktning plattformen rör sig, säger Newell. Vi måste rikta in oss på plattformar som är på väg i den riktning vi själva vill vara i om ett par år.

Innehållet i The Orange Box - #Portal, #Half-Life 2: Episode Two och #Team Fortress 2 - är de enda Valve-spelen som till dags dato släppts till PS3. Snittbetyget på boxen är enligt samlingssajten Metacritic betydligt lägre för PS3-versionen än för Windows- och Xbox 360-utgåvorna: 89 procent kontra 96.

jag och många fler kör original... :up: 24/05 Jag håller med.. PS3 är väl dessutom den enda enhet som spelutvecklarna tjänar pengar på de som spelar spelet.. (Nu räknar vi inte World of Warcrat som ett spel). Jag känner nog ingen som har xbox som inte sitter på minst 50 nedladdade spel.. Eller PC... 24/05 De är tydligen på gång med linux portar för både steamklienten och Sourcemotorn... Och det är inte så långt bort med tanke på att dom tjänat in en massa jobb redan på OSX porten... (osx=opengl; linux=opengl tex) http://www.phoronix.com/scan.php?page=art... 23/05 Det finns en del exempel på utvecklar som sagt/antydit att det är för dyrt att koda till PS3, senaste exemplet var väl Monster Hunter Tri som skulle komma till PS3 men de bytte till Wii för att minska kostnaderna och förkorta utvecklingstiden. Jag tror... 22/05 Vad yrar du om ? När en helt ny maskin kommer ut så är den ju självklart bättre än dom äldre som finns ute, När 360 kom ut blev ps2 föråldrat, när ps3 kom ut blev 360 föråldrad, fast inte lika mycket. Det kommer alltid komma nåt som är bättre, även ps3... 22/05 LOL, vad fan har det med saken att göra? Spelar väl ingen roll öht! Ni småpegar kanske inte har tänkt på att i princip alla spel säljer bättre på X360 än på PS3 så det spelar inte precis någon roll att det går/gick att pirata till den. 22/05 Ja är det inte märkligt att "Valve",, Ett världsledande företag som INTE klarar av att utveckla spel till PS3 bara för att det är så krångligt... jävla skitsnack är vad det är! Speciellt när så många andra.. tex Rockstar med sitt "Red Dead" bara TJOFF... 22/05 "Vi måste rikta in oss på plattformar som är på väg i den riktning vi själva vill vara i om ett par år.". PS3:an som är en spelkonsoll kan väl inte vara mer än rätt då? :S 21/05 Exakt. Jo visst.. jag har kört ut Prey på PC.. och när ja fann det till Xbox 360 billigt så köpte det dit också. Blev väldigt skoj. :) Visst det blir väl lite uttjatat när man spelar om ett spel om och om igen men man spelar ju endå för att man älskar... 21/05 Tror faktiskt att du inte riktigt läste vad som skrevs. Antydde inte att det skulle sänka dem, bara att de antingen inte ser lönsamhet i investeringen eller är religiöst mot plattformen(inte SÅ långsökt med tanke på gabes bakgrund). Mkt få företag gör... 21/05
Skicka en rättelse