Många #Mass Effect 2-spelare har klagat över mining-minispelet som enligt vissa var både alltför upprepande och tidskrävande. Men enligt #Biowares Casey Hudson kommer inslaget tillbaka i trean trots att han säger att företaget är medvetna om frustrationen hos många spelare.

Om man tittar på vår feedback så fanns det saker folk gillade med det [minispelet], och rent funktionellt så fyller det ett syfte. Jag tror inte det är ett problem med något av detta. Jag tror snarare problemet var hur folk förlitade sig på det, och sättet som vi kanske var lite för beroende av det under vissa delar av handlingen.

Enligt Hudson visste de om att inslaget av många kunde uppfattas som alldeles för långsamt, men samtidigt hävdar han också att många spelare fann mineral-letandet både "märkligt beroendeframkallande" och "terapeutiskt". Well, grävande eller ej - FZ:s recensent tyckte i vilket fall att spelet var gött mos och tilldelade hela fem stjärnor av fem möjliga. Och det är ju ganska bra.

Vad tycker du om detta?

Riktigt roligt i början, riktigt riktigt segt i slutet. Ge oss lite mer variation (låt oss hitta mer än mineraler, lite piratbaser och annat kanske?) och låt det ta mindre tid i anspråk överlag. Jag spelar Mass Effect för schysst action och en fantastis... 21/06 Köra med bil var roligt så länge det fanns saker o skjuta på, i övrigt? Nej. Dock gillade jag att stirra på himlen och de olika spektakel de animerade dit (kommer ihåg en måne som hade en stora reva tvärs över sig pga "a enormous mass effect weapon".... 24/05 Miningsystemet i 2an var bättre än det i ettan iaf, det var lagom segt att samla ihop alla mineraler för achievementen där iaf. 23/05 Jag gilla mining systemet i tvåan :P 23/05 Jag hajar inte riktigt problemet, spelet gick väl att spela igenom utan några egentliga problem utan att dryga sig med mining alls? (även om det helt klart var lite avslappnande med PC-styrningen, men inte så jag raidade alla planeter jag hittade utan... 23/05 Lite så kände jag också. Efter ett tags mining borde man få frågan "Seems like you know the drill now, hire a droid to do this? Y/N" Många skulle nog göra vågen då. De som väljer att göra allt själv kunde få ökade chanser att stöta på anomalies och anna... 23/05 De måste ha med något ubertråkigt så att resten av spelet känns mer involverande och roligt. 23/05 Tillbaks med bilen och planet flummandet ffs ! 23/05 Jag hade inga problem med mining, det kändes mindre ambitiöst än bilen men utan tvivel mer underhållande. Om du tog tillbaka bilen och verkligen satsade på att få det kännas att man utforskade nya världar så hade det varit episkt men dom tar nog den enk... 22/05 Jag med, fan en av det bästa delarna i ettan. Så tar dom bort det?? Tråkigt! 22/05
Skicka en rättelse