När det online-baserade actionspelet #APB ursprungligen utannonserades så fanns konsoltankar utöver den planerade Windows-versionen. Dessa har senare lagts på is, men enligt utvecklarna #Realtime Worlds lead designer EJ Moreland så är det inte omöjligt att arbetet på konsolversionen återupptas i framtiden.

[Det är] klart att Realtime Worlds vill se en konsolversion av APB. [Men] oftast när du spelar en konsol-till-pc-port eller vice versa, så funkar spelet vanligtvis inte lika bra som på sin ursprungliga plattform. Så för oss om hur vi ser på APB på konsoler - och vi har haft diskussioner om detta - är att göra ett annorlunda spel som bättre passar formatet. Jag hade stora bekymmer med att spelet vi gjorde för pc inte skulle kunna funka på konsol. Vi skulle [för ett eventuellt konsolsläpp] hellre göra en del saker för att få spelet mer konsol-anpassat.

Beslutet att fokusera helt på Windows-versionen berodde på att utvecklarna ville få till den så bra som möjligt. Men även om det alltså i dagsläget inte finns några konkreta planer på att återuppta utvecklingen av konsolversionerna så är det heller inte uteslutet.

APB släpps till Windows i juli - bilder, filmer och text om spelet hittar du här.