#Star Wars: The Old Republic är det största R&D-projektet (forskning och utveckling) som #EA någonsin tagit sig an. Det berättade EA:s CFO Eric Brown under Janney Capital Markets’ 2010 Consumer Conference (vilket Gamasutra summerade).

Det är det största R&D-projekt EA någonsin tagit sig an när det kommer till total mängd dollar som vi förväntar oss att det kostar att få ut titeln på marknaden.

EA menar på att de inte kan hålla inne på kosingen just för att titeln har så stor målgrupp.

Tidigare, när det gäller MMO:s, så har den typen av fiktion som mottagits bäst varit baserad på svärd och riddare och magi, et cetera. Star Wars är något liknande -- istället för svärden, så har du lasersvärden; istället för riddarna så har du Jedi -- vi tror att det är en fiktion som fungerar väldigt väl, vi tror att det är en form av fiktion som fungerar över flera årtionden.

Eric berättar att det är EA:s största satsning, och menar på att även om #Warhammer Online har några hundra tusen spelare, så kommer det primära fokuset när det gäller MMO ligga på The Old Republic. Vilket i sin tur inte förväntas släppas nuvarande finansiella år. Räkna alltså med att spelet släpps som tidigast i april nästa år.