De senaste årens oro i världsekonomin slog hårt mot några av de svenska spelutvecklarna. #Grin gick i konkurs förra sommaren och #Avalanche Studios har tvingats till att säga upp närmare 80 personer för att inte gå omkull. Christofer Sundberg, grundare av Avalanche och tillika kreativ chef, meddelar dock att vinden har vänt för det Stockholmsbaserade företaget och att de nu har projekt som sträcker sig till den senare hälften av 2012.

När vi kontaktar Sundberg kan han inte dela med sig av några detaljer om projekten, men gällande den uppsagda personalen säger han följande:

- Vi har återanställt några av dem som vi sa upp, men eftersom vi rekryterar i mindre skala nu och eftersom tiden har gått så långt sedan uppsägningarna hände så har många fått nya spännande jobb både inom och utanför branschen.

Vår starkaste gissning är att fantasyspelet #Aionguard, som utannonserades i januari förra året, nu har fått en utgivare och förutsatt att det är deras enda nuvarande produktion är releaseperioden ganska given.