Spekulationerna om en ny strategirepris från #Creative Assembly stämmer - #Shogun 2: Total War är under utveckling. Det var förra veckan som ryktet om att den brittiska utvecklaren ämnade återvända till War-seriens rötter, som började med just #Shogun för tio år sedan. Tvåans existens bekräftas av FZ:s förlagsgrannar PC Gamer, som besökt utvecklaren och sett en tidig version av spelet.

En sammanfattning av pressreleasen och en hop rykten följer. Tvåan utspelas, kanske inte helt överraskande, i Japan under 1500-talet och spelaren axlar rollen som en av åtta krigsherrar. Var och en av dessa förfogar över varsitt landområde, var och ett med sina styrkor och svagheter. Det lutar åt att storleken minskar jämfört med de föregående Total War-spelen, vilket ska ger en tätare berättad story. Samma sak gäller enheterna: utvecklarna sägs nöja sig med sisådär 30-40 enheter, som uppgraderas efterhand. Kraftfulla hjältar kommer ingå. Belägringar kommer göras mer komplexa, baserat på den japanska borgarkitekturen som består av flera lager och borggårdar. Det innebär fler valmöjligheter för både anfallare och försvarare. Strider till sjöss ryktas ske med tungt beväpnade båtar som drivs av åror snarare än segel. Därmed blir de mer hanterbara än segelfartygen i #Empire.

Med det sagt - utvecklingen befinner sig i ett tidigt stadium och vissa saker ovan kan ändras eller kanske försvinna helt. Vi kan förhoppningsvis ger mer matnyttig information efter E3-mässan som börjar om knappt två veckor.