Köpte du, som jag, #Wii Fit för att kombinera nytta med nöje, träning med spelande? En amerikansk studie vid Wisconsins universitet visar att tiden på brädan inte ger i närheten så bra som resultat som "riktig träning".

Att slå någon på käften är nyttigare

De testade ett flertal övningar, dock ej balansvarianterna, och den som fick försökspersonerna att bränna minst kalorier i jämförelse mot den verkliga förlagan var boxning som bara nådde en tredjedels förbrukning av energi. Den övning som ansågs vara "nyttigast" var de två löpvarianterna Free Run och Island Run som i genomsnitt brände 165 kalorier per halvtimme.

Studien visar dock att Wii Fit ändå fördubblar ansträngningen i jämförelse med stillasittande spelande och lite träning är ju såklart bättre än ingen. #Wii Sports ansågs dock ge en minst lika bra kroppsaktivering.

Då får vi väl hålla utkik då. :) 12/11 xD 12/11 Det var mest menat till dem som snackar mycket skitsnack. Inte bara om Nintendo. Om du inte uppfattade till vilka/vilken jag kanske syftade till, så är det ditt problem. Men eftersom du reagerar på det så gissar jag att du kände dig träffad. Och du kan... 12/11 Ja, och det borde väl alla fatta... ...men tydligen är det att begära för mycket. 11/11 Har du någonsin testat dessa produkter, och då de bättre utformade, så hade du förstått hur fel du faktiskt har. Självklart så ersätter inte dessa "spel" vanlig motionering. 11/11 Det där resonemanget kanske lät rätt i din tanke men i ord kom den ut som något rent korkat. Jag har ingen aning om vem du är men i mina ögon ser det ut som fanboy-svammel snarare än ett vettigt resonemang. 11/11 Slår vad om att somliga bränner mer kalorier på att runka framför datorn än att "gymma loss" med Wii Fit. Att Wii skulle kunna bidra med någon seriös friskvård måste väl ändå de flesta ha förstått bara var båg? 11/11 Wii Fit är kasst men det finns andra mer träningsprogram som är roliga och troligtvist mycker mer kaloriförbrännande. WiiFit har för mycket väntetid mellan de olika grenarna, men alternativen har det inte. 11/11 Att folk orkar slösa pengar på sådana här studier är helt sjukt. Det står i Wii Fit att den inte ersätter vanlig träning. Och om vissa här tycker Nintendo snackar skit, så måste det vara för att de själva snackar så mycket skit och tror de är experter... 11/11 Det är viktigare ATT man rör sig än att man gör det på "det ultimata sättet". 11/11
Skicka en rättelse