#Guild Wars 2 från #ArenaNet utlovar en mer dynamisk värld än tidigare existerande massiva onlinerollspel, och nu har det dykt upp information om krigarklassen och traitsystemet i spelet. Krigaren gör vad det låter som om han ska göra, slåss med enhands-, tvåhands, och off-handsutrustning. Det vill säga exempelvis små yxor tillsammans med sköldar, stora tvåhandssvärd eller vad sägs om långbågar eller gevär. Innan du drar ut i strid sätter du ut dina förmågor och kan ställa in två vapenset, som du kan växla mellan. Inte helt ologiskt är det alltså att exempelvis kalla på fienden du vill meja ner med ett mustigt gevär, varefter du smidigt byter till en dräpande klinga för att tillintetgöra denne. Detta medan du bygger upp adrenalin för att som vanligt få utlopp för dina aggressioner med kraftigare attacker. Om du vill se allt detta på rörlig bild, och läsa mer detaljer, bör du följa den här länken.

Men traits, vad innebär det? Det är de förmågor du har tillgång till och dessa varierar beroende på vapen du använder samt klass och ras du valt. För att låsa upp fler under spelets gång så gäller det att klara av diverse småuppdrag. Vill du lära dig någon snitsig svärdteknik kan du exempelvis behöva utmana någon legendarisk svärdsnisse i någon avkrok i världen. Vill du å andra sidan lära dig en fläskig trollformel kanske du behöver leta upp något magiskt pappersark i en annan avkrok. Mer om detta, och hur du tänka när du lägger upp olika builds kan du läsa om här.

Förresten - första gången spelet kommer göras tillgängligt för allmänheten är på GamesCom i Tyskland i augusti. Kanske dags att slipa på tyskan?