Eurogamer skriver att BBC-reportern Marc Cieslak beklagat sig över innehållet i nysläppta #Call of Duty: Modern Warfare 2 hos en rikstäckande brittisk radiokanal. Bland annat säger han att krigsspelet motbevisat hans åsikt att spelindustrin "växt upp", och tar upp den ökända flygplatsscenen som ett exempel.

Jag chockades inte av den, men jag kände mig lite sorgsen. Jag trodde att spelindustrin kommit över chocktaktiker för chocktaktikens skull. Och det är precis vad jag tyckte om denna banan: den är kontroversiell bara för sakens skull. Jag tyckte inte att den nödvändigtvis hade behövt inkluderas i spelet.

Hett efterlängtade Call of Duty: Modern Warfare 2 släpptes under gårdagen. Du som hunnit testa spelet; håller du med Cieslak om att MW2 bara är kontroversiellt för sakens skull, eller är den brittiske journalisten helt fel ute?

Ja, spelet får mycket gratisreklam med den scenen. 12/11 det känns först o främst inte som ett PR-trick då man inte gått ut med bilder eller info om det tidigare... Det kom ju bara upp att folk satte sig emot det, innan dess visste jag iallafall inte om att scenen fanns. Så de kan inte lagt massor av PR-penga... 12/11 Ni som hela tiden jämför med verkligheten kanske ska fundera en stund på varför soldater som skjuter soldater inte straffas, medan dom som skjuter civila hamnar i krigstribunalen i Haag.... Oavsett om man tycker det är skitsamma, det är bara pixlar elle... 12/11 Jag tyckte flygplatsen var en utav de bästa banorna, stämningen var så episk på nåt sätt, den sorgsna musiken i bakgrunden. Samtidigt kändes det ju inte det minsta verkligt så jag har liten förståelse för folk som tar så allvarligt på det. Filmer som... 12/11 I dagens spel... vad gör man, jo man dödar. taaadaaa. ska vi censurera allt då?. Sluta kolla nyheterna, det är ju fruktansvärt :o 12/11 Töntig uppfattning. Men visste redan hur konstig syn fu har på saker Bjosarn :) Banan där man skjuter ihjäl en massa civila är ju en viktig del i storyn. Anledningen till att Makarov gör det är ju för att väcka ett hat i Ryssland mot USA. 12/11 Vad som är kontroversiellt är subjektivt, kom ihåg det. :) Personligen så tycker jag att det genererar mycket gratisreklam för spelet. 12/11 "Jag förstår din poäng men för sakens skull, vilka val tycker du faktiskt är lämpliga att lägga på ett spädbarn? " å varför måste man ha en religion när man är liten? är det inte bättre man får växa upp å göra sitt eget vall eller välja att inte ha en... 12/11 den är med för att det är shit rolig? 11/11 Sjukt vad mycket extra publicitet det här spelet får. 11/11
Skicka en rättelse