#Microsoft har stängt av stora mängder spelare från onlinetjänsten Xbox Live. Avstängningarna gäller konsoler som modifierats för att kunna spela piratkopierade spel mot andra människor över nätet. Det spekuleras i att mellan 600 000 och 1 miljon konton stängts av. Microsoft nämner inga exakta siffror utan säger att "en liten del" av världens omkring 20 miljoner Xbox Live-användare stängts av.

- Alla konsumenter vet att piratkopiering är illegal, och att modifiera sin Xbox 360-konsol för att spela piratkopierade skivor bryter mot Xbox Lives licensavtal, gör garantin ogiltig och innebär avstängning från Xbox Live, säger företaget i ett uttalande.

Företaget pekar på att branschen är beroende av att folk faktiskt betalar för de produkter och tjänster som erbjuds. Användare som försöker koppla upp sig mot Xbox Live möts av beskedet att konsolen är avstängd. Microsoft går inte in exakt på hur kontrollerna går till.

- Vi avslöjar inga detaljer, men vi har bekräftat att alla avstängda konsoler bryter mot licensavtalet, säger företaget till BBC.

När du säger att 2-3% av era pengar går till utvecklarna så visar du inte några källor. Du bara antar att utvecklarna enbart får pengar för att täcka utvecklingskostnaden. Varför skulle inte de få någon vinst? Lever spelutvecklare på existensminimum då... 13/11 Angående att äga saker... för det mesta när man köper mjukvara så är det bara rätten att använda mjukvaran man betalar för. Bryter man mot avtalet så får man helt enkelt inte använda mjukvaran längre. Hur det är med konsollhårdvaran vet jag inte, men... 13/11 MakkeK: Du missade användaravtalet till Xbox live va? Microsoft har enligt avtalet rätt att stänga av dig för precis vadfan de vill, eller helt utan anledning också för den delen. Det finns hög risk att bli bannad för bara ha flashat konsolen också. Läs... 13/11 Nej verkligen inte! Den ser bättre ut nu än den gjorde i början/mitten av 90-talet. Vill man jobba idag så finns det jobb. Man får inte vara så kräsen bara. 13/11 Det handlar inte om hårdvaran utan mjukvaran. Hårdvaran är laglig att modifiera så länge man inte gör något åt mjukvaran. Mjukvaran har ett användaravtal i sig vilket ju alla borde veta då man är skyldig att läsa det... Så länge man modifierar maskinen... 13/11 Heatseek: Nej. Inget händer med hårddisken. Om man sätter den i en ej bannad konsol fungerar den precis som innan. Alla begränsningar ligger på konsolen. Men savegames blir korrupta och kan ej användas på en ej bannad konsol om de skapas på en bannad... 12/11 Spontant så låter det som att personen på konsumentverket inte riktigt greppat vad det handlar om, låter på svaret som om hårddisken vore totalt död vilket inte är fallet. Rätt mig gärna om jag har fel, men stämmer det inte att hårddisken fortfarande... 12/11 Du måste tänka lite längre än vad du gör... Vad finns i en Xbox? Vad kan du göra med den utan Microsofts mjukvara? När du köper boxen accepterar du deras användaravtal, håller du inte med den är det bara att lämna tillbaka boxen innan du använt den och... 12/11 ah men nu är det ju enbart så att din konsol stängs av från att kunna gå ut online, så de har inte förstört något, utan enbart sett till att du på din konsol som du flashat/chippat/whatever inte längre får lov att utnyttja deras online-tjänster då du... 12/11 Ja. Det strider mot EULA. Just ja. Den skiten som tvingar kunder till det som är ytterst möjligt enligt lag. 12/11
Skicka en rättelse