Sedan det annonserades att #Electronic Arts varslat 1500 anställda har rykten om vilka utvecklingsstudios det berör florerat vilt. Vissa kontor ska ha blivit decimerade medan andra stängs ner helt och obekräftade uppgifter säger att det senare kommer att drabba #Pandemic Studios.

Det Los Angeles-baserade företaget köptes av EA 2007 och har bland annat utvecklat #Full Spectrum Warrior, #Star Wars: Battlefront-spelen och släppaktuella #The Saboteur. I februari i år stängdes deras kontor i Brisbane ner efter att ha misslyckats att leverera ett spel baserat på Christopher Nolans andra Batman-film, The Dark Knight, lagom till premiären.

Uppdatering: Via en anställds mikroblogg är nedläggningen av studion bekräftad, detta enligt Kotaku.

Tack till hansen för detta #nyhetstips!
lite belägg för mitt påstående.. artikeln kom några dagar för sent men det är inga hemligheter. Det är en ny kollaps på gång så förbered er på fler "spelhus" som läggs ner. Som sagt.. hoppas Dice överlever ett tag till. http://www.e24.se/branscher/bankf... 19/11 Japp, jag var sarkastisk. Dock är jag inte förvånad över detta. Riskkapitalisterna flyr finansmarknaden mer eller mindre så om det var torka i slutet av förra året så kommer det bli ÖKEN nu. Håll tummarna att Dice blir kvar! Jag hoppas på en avknoppning... 18/11 Allt de släppt har ju varit skit, så man sörjer ju inte direkt. 18/11 Kan vara att de har ett mycket dåligt företags namn just nu. 18/11 EA ska inte få förstöra The Saboteur! 18/11 Äh snorungar, hur kan ni nämna Pandemic utan att lista battlezone II? http://en.wikipedia.org/wiki/Battlezone_II:_Combat_Commander Bästa spelet ever! 18/11 Verkligt synd, Battlefront och Mercenaries visade att Pandemic både hade brett och var skickliga. Får hoppas att EA inte är korkade nog att låta bra spelutvecklare gå, utan flyttar de bästa till andra studios så kunskapen inte går förlorad. Mercenaries... 18/11 Äsch då, EA är inte "onda" bara för att dom stänger ner någon spelstudio. Men EA får alltid skit ändå, dom har säkert förtjänat kritiken vissa gånger, men det blir lite mycket känsla av "bara för att" ibland. 18/11 Alltså fyfan för EA, jag kan seriöst inte finna ord i hur mycket jag ogillar dom. Hoppas andra utgivare tar makten snart. Hoppas... 17/11 Inget jag skulle sakna, men tråkigt om någon blir arbetslös såklart. 17/11
Skicka en rättelse