Bland spelvärldens allra största doldisar torde amerikanen Charles Martinet passa som handen i handsken. Martinet är nämligen rösten bakom Mario - en röst som miljoner och åter miljoner människor hört genom årens lopp. När Martinet ville ge röst också åt Link så svarade dock #Nintendo-meister Shigeru Miyamoto nej, och hänvisade till att "Link inte ska ha någon röst".

Martinet grämer sig dock inte över detta och hyllar istället Miyamoto som "alltid tar de rätta besluten".

Självklart har Mr. Miyamoto alltid rätt! Så som det är just nu är precis så som det borde vara. Miyamoto är ett geni och han kan precis den rätta formulan för att göra sina spel roligare och ännu mer spännande. Till exempel i New Super Mario Bros. Wii, om spelet hade saktat ned för att låta Mario uttrycka sina inre känslor, så hade det helt enkelt inte fungerat och som det fungerar istället så håller det [spelet] våra hjärtan med glödande entusiasm.

Ehh. Entusiasm är uppenbarligen något som inte Martinet själv är i avsaknad av, i alla fall. Mer om Charles Martinet och hans karriär som italiensk rörmokare kan du läsa om i en intervju här.

På bilden: Charles Martinet ger tummen upp för multiplayer.

Skicka en rättelse