I en #Sony-presentation avslöjas att företaget verkar undersöka möjligheterna att införa en avgiftsbelagd Playstation Network-prenumeration, utöver den som är gratis. Playstation-överhuvudet Kaz Hirai säger bland annat följande.

SCE [Sony Computer Entertainment] skulle ytterligare kunna öka försäljningen genom att erbjuda användarna ny underhållning genom kombinationen hårdvara, mjukvara, tillbehör och Playstation Network. Speciellt inom online-området så undersöker vi möjligheten att introducera en prenumerationsmodell som erbjuder innehåll och service av högsta kvalité, utöver den nuvarande fria servicen.

Tankarna förs omedelbart till #Microsoft och deras Xbox Live, som ju är uppdelat mellan Guld- och Silver-användare. Skulle du som Playstation 3-ägare vilja se något liknande till Playstation Home, eller är gratis - trots allt - godast?

Nej! En utav anledningarna till att jag ska köpa PS3. Vad har jag nu för argument? 25/11 Varför klagar folk, det som är idag gratis kommer vara gratis i framtiden. Dom tittar på att införa en prenumeration på extra grejor. Kanske filmer, musikvideos, DLC till spel osv. Jag tycker detta kan bli bra 23/11 Det kommer fortsätta vara gratis att vara online på ps3, och det kommer fortsätta vara gratis att spela online på ps3, så inget kommer förändras för dig, det kommer inga extra kostnader för dig, så du kan lugnt ha kvar din ps3. Fast har du bara 1050 i... 23/11 Meh, irriterar mig på folk som bara läser rubriker. Allt som redan finns som är gratis på/via psn kommer fortsätta vara gratis, är tillägg som kommer kosta. Detta betyder alltså att alla låginkomsttagare som börjat gråta i tråden kan fortsätta lira grat... 23/11 Så, du har alltså råd med live guld (1,23kr/dag eller 37kr/mån) men du har inte råd att köpa spel? Jag tycker det är helt okej att börja ta betalt om de erbjudr mer, (nästan) alla Mmorpg kostar varje månad, "filmkanaler" och sportkanaler kostar till TV:... 23/11 Felet är att det tolkas exakt som du sa. Inget kommer att bli avgiftsbelagt. Bara tillägg av nya tjänster, stor skillnad. Att han (Robert Purchese) jämför med xbox live blir helt fel. Jag har läst pressen (18 nov. SCEE) och man kan verkligen inte tolka... 23/11 nej nej nej 22/11 Så länge jag får spela gratis när jag vill och allt som existerar idag forsätter vara gratis så får dem gärna ta betalt för något jag kanske inte kommer använda ändå. Detta var väntat. Tror dock detta handlar mer om videotjänster m,m 22/11 När man har 1050:- månaden som student och inget jobb, ska pengarna gå till kläder och fritidsnöjen, då har man inte råd o slänga 2-300:-/mån..... ledsen kompis men jag är inte miljonär:down: 22/11 Neeeeej ! fy farao va dåligt ! om det skulle hända ! 22/11
Skicka en rättelse