Idag är #Dice synonymt med Battlefield-serien men de inledde sin framgångsrika karriär inom en helt annan och idag ganska utdöd genre - flipperspel. Deras Pinball Dreams-trilogi på Commodore Amiga blev en succé på 90-talet och nu återlanseras de på PSP som en del i det nya Mini-konceptet. Andreas Axelsson, en av grundarna av Digital Illusions och kodare på serien kommenterar släppet så här:

Att nå ut till en ny generation gamers med ett så pass gammalt spel är ofta bara något riktiga klassiker får uppleva så vi är väldigt stolta över att vi anses värdiga.

Portningen sköts av finska #Cowboy Rodeo som redan tidigare i år släppte de två första delarna, #Pinball Dreams och #Pinball Fantasies, på Iphone och det är också dessa som nu finns tillgängliga på #Sonys bärbara maskin för beskedliga fem euro stycket. Huruvida den tredje delen också är på gång försöker vi luska redan på, i väntan på det beskedet kan du jämföra gamla mot nya pixlar nedan.

Pinball Dreams

1993 vs 2009

Pinball Fantasies

1994 vs 2009

Gudomlig klassiker! 23/11 Underbara introlåten till Pinball dreams.. :) Olof Gustafsson så klart. http://www.youtube.com/watch?v=EEpD8UXsAec&fmt=18 23/11 Jag håller med dig om att Slamtilt smiskar Digital Illusions spel på stjärten. Det är det bästa flipperspelet som knåpats ihop. Oavsett plattform. Saknar de härliga åren med Amiga. :( 23/11 Pinball Fantasies <3 23/11 Det borde ju komma till ps3 också, flipperspel finns det ju inte så gott om på varken xbla eller psn, fast flipperspelet ZEN pinball som finns till ps3 på psn är faktiskt riktigt bra, och snyggt, och så kom det ju ett extrabord eller vad man kan säga,... 23/11 SlamTilt var något jag lirade en hel del..Det bästa pinball spelet som gjorts enligt mig... Snygga screenshots... 23/11 AGA körde 256 färger förutom HAM som hade 256,000 men det kunde man ju inte spela i. 23/11 Hade vart trevligt med en DS-version också :) Pinball Dreams och Fantasies var ju grymma (Illusions fastnade jag aldrig för riktigt) men dom blev slagna av Slamtilt. Och jo AGA-version av Pinball Fantasies var snyggare http://hol.abime.net/1056/screensh... 23/11 Syftade mest på Dreams då bilden i nyheten rätt tydligt visar att färgerna inte räcker till för övertoningen i ramperna. Dessutom körde jag det bara på Amiga 500/500+ så AGA var det inte tal om för min del :) Steel Wheel har jag nött så jäkla många gång... 23/11 Minns att jag hade en helt galen higscore på skulls and bones. Kul att se att det återupplivas lite då och då. 23/11
Skicka en rättelse