I en nypublicerad intervju (översatt av NeoGAF) säger nuvarande The Legend of Zelda-producenten Eiji Aonuma att smått osannolikt hyllade #The Legend of Zelda: Ocarina of Time "inte är så bra" - åtminstone inte längre.

Det är komplicerat. Det förgångna tillhör våra minnen, och det växer sig större där inuti. Om du spelar Ocarina of Time idag, så märker du att det inte är så bra. Ibland flyter det inte på så snabbt som det borde, grafiken är inte så vacker som den borde vara; det finns förvirrande delar [i spelet]... Alla senare Zelda-spel är tekniskt överlägsna. Allt går snabbare, flyter på bättre... men för att besegra Ocarina of Time behövs att - jämförbart med vad som hände då - en stor förändring introduceras. Och det är inte så lätt.

Aonuma syftar alltså på att Ocarina of Time fick mycket extra beröm tack vare att det var spelet som förde Zelda-serien in i 3D-världen. En ny Zelda-titel skulle alltså, för att bli lika legendarisk, behöva något nytt att komma med i samma stil som Ocarina of Time hade.

Den 11 december släpps #The Legend of Zelda: Spirit Tracks till Nintendo DS. Detta Zelda-äventyret introducerar tåg. Räcker tuff-tuff för att bli lika legendariskt som Ocarina of Time?

Majora's Mask är ett riktigt underskattat spel, många ballade ur pga tidsbristen man hade genom hela spelet, jag själv tyckte det var ett spännande moment. Men ja, OoT är fortfarande mitt absoluta favoritspel, må så vara att nostalgin har mycket med sak... 24/11 asså lol, seriöst. nån skrev majoras mask? älskar _alla_ zelda spel förutom den skiten, jag avbröt mitt spelande efter några timmar så besviken som jag var. ocarina of time var för övrigt var hur grymt som helst när det kom. 24/11 I put jihad on his head. 24/11 OoT är mycket bättre än Wind Waker, Fable 2 och Drag Age Origins eller är det någon som inte håller med? 24/11 Tyckte OoT var störande då med dess plingande ljud och "Hey, listen!" Visst var det i grunden ett bra spel trots irritationer som det där, men genom att ge spelet bättre kontroller och ta bort störande moment så är man redan ett märkbart bättre spel.... 24/11 Ptja, jag tyckte inte att det var 100/100 ens på den tiden, fick dock inte lira hela skiten men väldigt mycket. Spelade det för första gången helt och hållet i samma vända som jag lirade wind waker. På många sätt inte riktigt lika bra, men helheten tyck... 24/11 Spel åldras mycket mer än böcker och filmer men Zelda 64 ska inte ha mindre än 100/100 i betyg ändå för det var så bra på den tiden. 23/11 Ocarina of Time är enligt mig det bästa zelda spelet, och är fortfarande :P 23/11 OoT är fortfarande bästa spelet som gjorts enligt mig! 23/11 Past är fortfarande det bästa.. kan inte ens minnas hur många gånger jag klarat det.. och då har de flesta varit under de senaste 10 åren faktiskt... Faktum är att SNES utan tvekan den bästa konsolen genomtiderna.. fan vad många bra spel som kom till... 23/11
Skicka en rättelse