I nya amerikanska utbildningsinitiativet Educate to Innovate kommer amerikanska regeringen, med Barack Obama i spetsen, att satsa på spel som #LittleBigPlanet för att få barn intresserade av vetenskap och matematik. Hisnande fyra miljarder amerikanska dollar satsas på projektet, rapporterar branschsajten Gamasutra. Obama verkar ha stor tillförlit till att de ska lyckas.

Jag kommer att sträva efter att höja vårt land från mitten till toppen inom vetenskaps- och matematikutbildning under det närmaste årtiondet.

I LittleBigPlanet är tanken bland annat att skapa nivåer som underlättar inlärningen av olika typer av vetenskap och matematik. En särskild tävling, Game Changers, kommer också att köras igång där spelarna kan tävla om att skapa de bästa edutainment-nivåerna - något som #Sony-chefen Jack Tretton såklart är glad över.

Vi är jätteentusiastiska över möjligheten att delta i och stödja Game Changers-utmaningen som utannonserades idag. Den kastar ljus över tv-spel som innovativt medium och digital underhållning. Det förkroppsligar också för oss vad vi ser varje dag: att fantastiska saker kan hända när du tillhandahåller de rätta verktygen och miljöerna, kombinerar detta med betydelsefull teknologi och sätter det i händerna på riktigt kreativa människor.

Kan ett spel som LittleBigPlanet åter föra det amerikanska utbildningsväsendet för skolbarn till toppen? Tja, den som lever får se.

Skicka en rättelse