#Blizzard Entertainments Rob Pardo har i en intervju med Techland medgivit att företaget har en tendens att tillkännage sina titlar för tidigt.

- Vi tillkännager alltid alla vår spel för tidigt. Vi förstår det och säger, "Alltså, nästa gång ska vi inte göra det." Vilket vi alltid misslyckas med. Men jag misslyckas hellre med det än misslyckas med att få spelet grymt. Jag tror det är säkert att säga att, tja, (Diablo III) inte kommer släppas nästa år.

Rob berättar också att företaget inte pressar sina titlar för att komma ut i ett visst finansiellt delår. Som exempel benämns #WoW: Burning Crusade som släpptes ungefär tre veckor efter julen 2007. Det hade kunnat pressas ut, men Rob menar på allt fokus ligger på att spelen ska vara så bra som möjligt, så att alla ska vilja köpa spelen när de väl släpps.

- Vi har haft fel (när det gäller släppdatum) så länge jag kan minnas... Så det är därför vi inte ger några släppdatum längre.

Lite självkritiskt avrundas intervjun med att när Blizzard tillkännager ett spel så kör de på: "Här är spelet vi arbetar på, vi kommer börja snacka om det och vem vet när det släpps."

Det går alltså att urskilja att Diablo 3 nästan säkert inte släpps nästa år. When it's done, helt enkelt.

Modern Warfare 2 är faktiskt PEGI 18. Skulle dock tro att det är väldigt många under 18 som spelar det. Diablo 3 lär dock ändras en del fram till release. Vi får väl se hur tillrättalagt det är när det släpps. 26/11 Visst, härligt med splatter men det kändes onekligen lite "tomt". Stora röda bollar som exploderade, men väldigt lite innehåll (likdelar?), byt färg och det gkan lika gärna vara en granat, eller laservapen. Splatter kan också bli för mycket (aka Tendril... 26/11 Blizzard är bra och Diablo 2 håller fortfarande tycker jag. :P Synd att de ska vara sådana as på att fresta oss i förväg, jag har iaf. aldrig fastnat i WoW-träsket, min bror spelar på mitt acc. sedan 1,5 år. =) 25/11 I väntan på Dubblo 3 så kan ni roa er med Titan quest (med expansion immortal throne) http://www.youtube.com/watch?v=HajwEwp0gJk 25/11 Tycker detta vart rätt vettigt att inte ge släppdatum. Ser inget syfte i att man skall behöva ett släppdatum som privatperson. Bra att de istället tar sin tid att utveckla spelet, sedan har de med största sannorikhet interna deadlines, så slappa lär dom... 25/11 D3 är betydligt blodigare än D2, även om de kanske tonat ner på läskiga och mörka detaljer för bakgrunderna. Blizzard är dock extremt politiskt korrekt och tillrättalagt. Tyvärr får man då känslan av att extrema saker görs för att sälja och inte för stä... 25/11 Visst, men man börjar faktiskt bli väldigt less på deras ständiga förseningar. Jag var knappt tonåring första gången man hörde seriösa rykten om SC2, D3 och såg bilder av det första. Nu har man egen bostad och är sambo, ska man hinna få barn/barnbarn... 25/11 Även om du och jag kanske inte köper det, just pga att det bara är samla gamla vanliga Starcraft i ny förpackning, och vi lärt oss hantera Blizzards hype-knep, så slår jag vad om att det blir en garanterad framgång rent försäljningsmässigt. Blizzard är... 24/11 Det är därför Blizzard inte gör konsollspel. För om de börjar göra ett så hinner en ny generation konsoller komma ut innan det spelet är släppt och då göra det inaktuellt. ;) 24/11 Hur jävla lång tid kan det ta att utveckla ett spel egentligen. Man hinner ju utveckla två nya generationer processor-arkitekturer på samma tid som dom tar och knåpar ihop lite kod och grafik. Det är bara i spelbranchen det kan ta sån tid att få ut en... 24/11
Skicka en rättelse