I en nypublicerad intervju säger #Undead Labs-grundaren Jeff Strain att "zombies är de nya nazisterna", och förklarar mer om varför han gör ett onlinerollspel med zombietema.

Vi har gått igenom nazistfasen, vi har gått igenom kommunistfasen, vi har gått igenom terroristfasen. Dessa har alla under olika skeden i historien varit kanonmat i spelkulturen. Just nu är det zombies som tillfredställer det behovet.

Strain är också exalterad över zombietemat eftersom det är en typ av fantasy som på det stora hela är ganska icke-exploaterad. Jämfört med den traditionella fantasyvärldens alver och tomtar och troll så är det relativt sällan spelen utforskar de mer odöda delarna av fantasyvärlden.

Jag skulle inte vilja påstå att zombies är mer populära än alver. Zombies har en större penetrering i samhället, men det är inte tu tal om att fantasy varit en ihållande och mycket stark genre. Mitt problem med att göra ett fantasyspel nu är att det redan gjorts; det har gjorts hundratals gånger. Vi har berättat historierna, utforskat universumen och vävt ihop variationer av Tolkien-kanon så många gånger. Det vi gör är att vi försöker hitta på nya fantasyuniversum, men ju mer esoteriska måste vi vara kring hur de fungerar. Det bästa med ett zombieuniversum som MMO är att det, på det stora hela, är outforskat territorium.

2012 räknar Strain med att det hittills icke namngivna zombiespelet ska ha premiär. Vad tror du, har konceptet potential?

Skicka en rättelse