När #Activision i höstas uttrycke sin vilja att förse framtida Call of Duty-spel med månadsavgift blev det, kanske inte helt överraskande, ett jäkla liv. Men företagets kontroversielle vd Bobby Kotick står på sig - The Wall Street journal frågar Kotick hur han skulle ändra företaget om han fick en önskan:

- Jag skulle göra så att Call of Duty får onlineprenumerationer redan i morgon. Om man tänker på var fansens intresse finns och hur man kan tillfredsställa en större publik med mer inspirerande, kreativa möjligheter är en onlinevärld Call of Duty något jag verkligen vill se. Jag tror spelarna skulle få en mycket mer fängslande upplevelse.

Än vet vi inte om Kotick får sin vilja igenom till Black Ops.

På följdfrågan om en prenumerationslösning är på gång svarar han "Förhoppningsvis" och han menar att kunderna är mer än redo att hala fram plånboken - enligt Kotick skriker de efter det. Hela intervjun hos The Wall Street Journal kräver betalmedlemskap för att läsa i sin helhet. Alternativt googlar man på lämpliga sökord.

Nästa Call of Duty-spel är #Black Ops och det släpps den 12 november. Huruvida det kommer kosta pengar att spela online återstår att se - i nuläget har ingenting sagts officiellt i den frågan.

Not interested... 11/02 Men det är ju inte dem som står för spelservrarna, tillskillnad från MMORPG! Om de ska vara månadsavgift måste DLC ingå. 06/07 cancer cancer cancer cancer cancer cancer cancer cancer cancer cancer cancer 28/06 Månadsbetalning hör inte hemma hos något spel. Speciellt inte CoD. Kommer ihåg den gamla goda tiden då man satt och lirade CoD2. Inga månadskostnader. Inget jävla DLC. Bara ett roligt spel man spelade tillsammans med polare. Vad har hänt med spelbransch... 27/06 Fan heller att jag ska betala över 100 spänn bara för att man ska kunna få en bana då å då det är bara korkat. De flesta CoD spelen var skitbra utan nån jävla månadsavgift 27/06 Dags att söka nytt jobb! Inte undra på att det blev flykt från företaget med en sån chef. Det är ju alltid ett osundhetstecken när vissa "visionärer" tappar verklighetsanknyning. Det blir ju kanske fler spelare till Bad Company då isåfall. 26/06 I slutändan är det att konstatera fakta: Kotick är en verklighetens Zombie ... Enda egentliga skillnaden är väl att han inte går och stönar "Braaaaaains ..." utan "Caaaasssssh ...". God anledning också; med tanke på att han i praktiken äger Blizzard.... 23/06 "In the next two years, I would say, you'll probably continue to see over 60 percent of our profits coming from online-related activities", Kotick 2:24... http://www.youtube.com/watch?v=17AL2UJ6Fjg 22/06 Fags of Duty: Modern Camping by Infaility Tards 22/06 "en av de bästa på det han gör" Haha, ja om man kallar sparka grundarna, förlora nästan hela orginalutvecklingsteamet och sen har mage att komma med det här förslaget så skulle jag nog påstå att han inte har en aning om vad han gör... uppenbarligen. Had... 22/06
Skicka en rättelse