När #Activision i höstas uttrycke sin vilja att förse framtida Call of Duty-spel med månadsavgift blev det, kanske inte helt överraskande, ett jäkla liv. Men företagets kontroversielle vd Bobby Kotick står på sig - The Wall Street journal frågar Kotick hur han skulle ändra företaget om han fick en önskan:

- Jag skulle göra så att Call of Duty får onlineprenumerationer redan i morgon. Om man tänker på var fansens intresse finns och hur man kan tillfredsställa en större publik med mer inspirerande, kreativa möjligheter är en onlinevärld Call of Duty något jag verkligen vill se. Jag tror spelarna skulle få en mycket mer fängslande upplevelse.

Än vet vi inte om Kotick får sin vilja igenom till Black Ops.

På följdfrågan om en prenumerationslösning är på gång svarar han "Förhoppningsvis" och han menar att kunderna är mer än redo att hala fram plånboken - enligt Kotick skriker de efter det. Hela intervjun hos The Wall Street Journal kräver betalmedlemskap för att läsa i sin helhet. Alternativt googlar man på lämpliga sökord.

Nästa Call of Duty-spel är #Black Ops och det släpps den 12 november. Huruvida det kommer kosta pengar att spela online återstår att se - i nuläget har ingenting sagts officiellt i den frågan.