Japanska teknologiföretaget Digital Media Professionals bekräftar i ett pressmeddelande att de levererar grafikchipsen till #Nintendos 3DS. Chippen ifråga kallas för "PICA200" och uppges bygga på fyra år gammal GPU - något som dock inte hindrar maskinen från att kunna visa upp grafik i paritet med Wii. Ett gammalt teknikdemo på vad PICA200 klarar av ser ni precis här nedanför:

Eftersom det är en teknikdemo skall filmen dock tas med en nypa salt, såklart. I vilket fall som helst är det en enorm skillnad jämfört med vanliga DS.

Tycker ändå priser är rimligt. Inte så pass jag skulle köpa det. Men det är en bärbar "konsoll". Den är ny. Lite ska dom väll få tjäna genom att ha skapat den ;P 22/06 Ser fram emot 3DS. ^^ Teknikdemo eller ej, precis som ni skrev så blir nog skillnaderna sjukligt tydliga när konsolen har varit ute ett tag. Själv planerar jag att inhandla en 3DS maskin, men jag vet inte när. 22/06 Jag håller med dig om att ett pris på 2500 och över känns väldigt dyrt. Det känns dyrt även för mig som inbiten spelnörd, och då kan man ju bara tänka sig vad casual-folket tänker om prislappen! :P Hoppas den blir en aning billigare i slutändan, men vi... 22/06 PSP kostade väl också nåt sånt när den kom? Är ju inte så konstigt, och att jämföra med en stationär konsol är ju inte rättvist. Antingen vill du ha en bärbar eller en stationär. Jag kan köpa en mobil för 5000:- eller en dator för samma pris med mycket... 22/06 Jo men eftersom butikerna antagligen inte fått något officiellt pris eller releasedatum så överdriver dom antagligen dom en aning. Är bara en gissning. Sen vet jag dock inte hur mycket 3D-skärmen kostar att tillverka. Det skulle ju vara den som skulle... 22/06 Av alla sidor som har den listad så har dom ett pris på runt $250-299 och 2500-3000kr Nä visst är tekniken inge vidare ny där heller, men där har vi iaf hårdvara som är prisvärd :) Nu är det ju en självklarhet att bärbar teknik är dyrare, men kommer den... 22/06 Well, både Xbox 360 (2005) och Playstation 3 (2006) bygger inte direkt heller på den mest pinfärska tekniken, just saying. :) 22/06 Klippet är ju inte helt tillförlitligt om man vill veta hur 3DS-spelen kan komma att se ut då 3DS skärmar är på 800x240 + 320x240 pixlar. Har dom sagt något pris än? Senast jag kollade hade dom inte ens bestämt sig för designen dom har visat upp. 22/06 Inte förvånad över att Nintendo använder gammal teknik :P Gammal teknik till ett överpris, det tycks vara Nintendos motto. Blev faktiskt förvånad när jag såg att ett 3DS kommer ligga i samma prisklass som 360 Slim och PS3 22/06
Skicka en rättelse