I en intervju med fantastiskt fantasirikt namngivna sajten RPG Site meddelar #Final Fantasy XIV-producenten Hiromichi Tanaka att #Square Enix inte har några planer på en Xbox 360-version i dagsläget. Detta kan dock ändras eftersom företaget "talar med" #Microsoft, men i dagsläget jobbas det alltså bara på Windows- och Playstation 3-varianter av spelet.

Enligt Tanaka är spelet också fortfarande på väg innan årets slut, och Windows-versionen får upp till 1080p-stöd medan Playstation-lirarna tvingas nöja sig med 720p. Den lägre upplösningen motiveras med tanke på prestandaskäl, och eftersom gamla #Sony-hjälten Ken Kutaragis bäbis antagligen skulle bryta ihop och begå seppuku av den högsta upplösningen.

https://www.youtube.com/embed/6KMbHNxSgjM För att kort sammanfatta hur otroligt ointressant det är. :P 23/06 Mig veterligt fungerade det utmärkt i Shadowrun och tidigare FF? Snarast tror jag Sony öppnat den berömda plånboken för att få en tidsexklusivitet. Personligen bryr jag mig inte så hårt då jag knappast lär skaffa spelet, men föregångaren var multiformat... 22/06 Alltså, 1000 personer på samma server är ju verkligen inget problem, 1000 personer på samma skärm däremot blir lite jobbigt, det blir det ju i vilket mmo som helst! Men hur ofta är det man springer in i en stad i ett MMO och 1000 pers är där samtidigt,... 22/06 Fast de lyckades ju få det med FFXI, så det lär väl hända förr eller senare. 22/06 Jag har MAG och har spelat ett gäng matcher med 256 spelare. Ingen mer lagg än i vilket annan shooter tycker jag. MAG har ju löst det med att banorna är gjorda så att du i princip inte ser mer än kanske 20 spelare samtidigt (max 30 kanske). Eftersom all... 22/06 För egen del blir det nog till att införskaffa det till PC:n om jag väljer att köpa det vill säga. Alternativet är ju World of Warcraft: Cataclysm som tydligen ska släppas innan årsskiftet(Damn you Blizzard om ni skjuter upp det!), och det skulle vara... 22/06 låt mig gissa på en "directors cut" version till 360 sen då. :P 22/06 Fråga: Är inte det här ett MMO? MMOs är till datorn... se bara EX Mag som finns till PS3, läste i en recession (stavningen?) att spelet började lagga mkt vid max antal spelare, vilket var runt 250? kmr inte ihåg exakt men över 200. hur ska det då gå när... 22/06 Kommer nog till 360 tids nog, det har redan pratats om att de jobbar på en version för boxen, dock är det väl knappast otroligt att Sony satsar på några månaders tidsexklusivitet? Den som lever får se, men med tanke på att föregångaren och det senaste... 22/06 Ser fram emot detta spelet och för mig min del blir det nog PS3 versionen. Men man kan ju hoppas att även 360 får hänga med för ju fler spelare desto bättre och roligare blir det. Märkligt egentligen att det bara ska vara i MMO som flera platformar kan... 22/06
Skicka en rättelse