I en BBC-artikel säger #Nintendo-chefen Satoru Iwata att företaget inte kommer ersätta Wii förrän "de fått slut på idéer" på vad de kan göra med konsolen.

När vi får slut på idéer med den nuvarande hårdvaran och inte längre kan ge några meningsfulla överraskningar med teknologin vi har, då är det dags att släppa ny hårdvara. Men behöver vi en efterföljare till Wii just nu? Det tycker jag inte.

Enligt ett Iwata-uttalande i en Forbes-intervju "bevisar" också det sena #The Legend of Zelda: Skyward Sword-släppet att Nintendo inte har bråttom att släppa en ny konsol.

Vi har just introducerat ett nytt Legend of Zelda för släpp 2011, vilket visar att vi inte är i någon brådska att släppa nästa generations hemkonsol.

och den var ju hästpiss diaree'as tarm och var en jä*la styggelse till spel industrin (sorry för spammet) 26/06 ny konsoll när vi får slut på ide'er = ny konsol när vi får råd med en platina jacuzzi 26/06 Så länge Nintendo säljer bättre än konkurrenterna finns det väl ingen anledning att berätta att de jobbar på en ny konsol. Det vore försäljningsmässigt självmord att göra det. Det är klart att de spånar på en ny konsol, men svårt att veta hur långt de... 25/06 Jag har ägt samtliga konsoler ifrån nuvarande generation och den som överlägset stod och damma mest vart vårat Wii. Vi körde Nintendos egna titlar och sedan fanns de inte mycket mer att hämta hos konsolen som tilltalade mig personligen. Nintendo har hel... 24/06 Nintendo var före med Power Glove. ;) 24/06 Nu va det ju faktiskt Sony som startade allting med EyeToy. 24/06 Ny Nintendo konsol kommer och släppas den dagen när man visa nåt annat än bara bättre upplösning på spel. Allting nintendo har gjort så har dom andra spelhusen följt efter förutom bättre grafik. Där sony och microsoft förbättrar nuvarande hårdvara så... 24/06 Jag ser faktiskt heller inte någon anledning till att dom skulle släppa en ny konsol nu. Om man räknar med spelen som släpps detta året finns det nog minst 20 spel jag vill spela. Visst lite högre upplösning och AA hade kanske inte varit helt fel. 24/06 "När vi får slut på idéer med den nuvarande hårdvaran och inte längre kan ge några meningsfulla överraskningar med teknologin vi har, då är det dags att släppa ny hårdvara." För några år sedan då? 24/06 Meningsfulla överaskningar, em right?? som vadå tex?? nej Wii2 skulle sitta fint, ifal dem kunde göra kontrolerna lite bättre och ge wii möjligheten till spel med bra grafik 24/06
Skicka en rättelse